AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Continuă demersurile pentru deschiderea de noi curse aeriene de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță continuarea demersurilor pentru deschiderea de curse aeriene de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava către noi destinații.

Astfel, în această perioadă, echipa aeroportului are programate întâlniri, în mai multe țări din Europa, cu reprezentanți ai companiilor aeriene. De asemenea, participă la un târg internațional de rute, atât pentru curse de sezon turistic charter, cât și curse de linie.

„Statistica din ultima perioadă ne ajută în fața companiilor aeriene cărora le prezentăm oferta și în acest context vă prezentăm situația îmbucurătoare în trimestrul 1 al anului 2024”, declară Gheorghe Flutur. Aeroportul de la Suceava se menține pe locul 5 în clasamentul numărului de pasageri, poziționându-se după după marile aeroporturi din țară, Otopeni, Cluj, Iași și Timișoara. Suceava devansează, astfel, aeroporturi precum Sibiu, Craiova, Bacău, Târgu Mureș și Oradea.

„Argumentele în plus pe care le prezentăm la aceste negocieri sunt, pe de o parte, legate de noile investiții privind aducerea pe timp de ceață la sol a avioanelor, adică sistemul similar cu cel de la Otopeni (vizibilitatea pe verticală de 150 m) și, pe de altă parte, gradul de solicitare de noi destinații, petițiile online, unde inclusiv cetățeni ucraineni, din Cernăuți și nu numai, solicită să zboare de pe aeroport, dar și tarifele absolut rezonabile practicate de aeroportul de la Suceava”, adaugă președintele CJ Suceava.

De asemenea, sunt demarate proceduri de atragere a operatorilor prin ambasade. Discuții se vor purta inclusiv pe 23 mai, când se va deschide oficial Muzeul Holocaustului de la Siret, în prezența ambasadorilor și oficialilor invitați din mai multe țări. În acest context, se urmărește implementarea unei curse Suceava – Tel Aviv.

„Chiar dacă nu e ușor într-o piață concurențială să te dezvolți și să reziști, cu aeroporturile de la Iași și Bacău destul de aproape de Suceava, Aeroportul „Ștefan cel Mare” reușește să se mențină în top, păstrând un loc de cinste imediat după aeroporturile regionale consacrate deja, Cluj, Iași și Timișoara”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button