AdministratieArticole GeneralePoliticSocialStiri Locale

Primarul Ion Lungu, prezent la Simpozionul Internațional „Viitorul Comun în Spațiul Comunițatii Europene”

Primarul Municipiului Suceava, Ion lungu, în calitate de reprezentant al Asociației Municipiilor din România, a participat, în perioada 21-23 iulie 2023, în Slănic-Moldova, la Simpozionul Internațional „Viitorul Comun în Spațiul Comunițatii Europene”.

Evenimentul, organizat de autoritățile locale din orașul gazdă, a reunit primari și parlamentari din România și Republica Moldova. Au fost prezenți, de asemenea, Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Iogr Grosu, și Ministrul Mediului din România, Mircea Fechet.

Simpozionul internațional se înscrie în rândul acțiunilor prin care România sprijină Republica moldova în procesul de aderare în Uniunea Europeană, fiind un prilej de împărtășire de bune practici administrative.

„Am am avut discuții concrete de sprijinire a Moldovei în aderarea în Uniunea Europeană. Am avut o discuție cu Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, care m-a rugat să dăm primarilor din Republica Moldova consultanță pentru implementarea fondurilor de preaderare. De asemenea, am avut o discuție cu Ministrul Mediului din România, domnul Mircea Fechet, referitoare la proiectele pe care municipaliatea le are la acest minister și la Agenția Fondului de Mediu, care aparține de minister. Domnul ministru ne-a promis tot sprijinul din partea lui”, a declarat Ion Lungu.

Articole Similare

Un comentariu

  1. Felicitari Primarului Municipiului Suceava Ion Lungu pentru contributia adusa la intalnirea internationala si pentru angajamentul manifestat fata de Republica Moldova in sprijinirea procesului de aderare la Uniunea Europeana! Costurile in materie de educatie, mediului si economiei prin intermediul acestui eveniment vor fi enorme si acesta este un pas important in acordarea de sprijin fara de care Republica Moldova n-ar fi putut sa prinda sansa in Uniunea Europeana.

Back to top button