Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri „Voci de îngeri”, desfășurat în perioada 19-21 aprilie, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava, a fost și în acest an unul de referință, prin participarea a peste 200 de copii din toate județele țării.
Asociația Culturală Romantic Art, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Suceava, au reușit, prin intermediul evenimentului, să pună Suceava pe harta celor mai importante festivaluri de muzică ușoară din România, fiind cotat printre primele cinci de acest gen la nivel național.
Juriul a fost format din personalități de referință ale muzicii și culturii românești: compozitorii Mihai Alexandru, Viorel Gavrilă, Claudiu Bulete și George Vanvu, artiștii Cezar Ouatu, Tudor Turcu și Ovi Jacobsen, profesorii și muzicienii Crina Mardare, Mihaela Gârlea, Florin Fodor și Andrei Morar.
Această ediție a concursului s-a desfășurat pe trei secțiuni: Secțiunea Soliști cu categorii de vârstă între 4 și 20 de ani, Secțiunea Creație și Secțiunea Grupuri mici.
Marele Trofeu a fost înmânat de viceprimarul Lucian Harșovschi, iar premiul în valoare de 3000 de lei, oferit de sponsorul principal și partenerul oficial al festivalului, Fly Music, a fost oferit de fondatorii companiei, Ioana și Florin Fodor. Marele Premiu de la Secțiunea Creație, în valoare de 2000 de lei, a fost oferit de un sponsor care și-a dorit să rămână anonim și și-a propus să stimuleze arta creației muzicale în domeniul muzicii ușoare.
Recitalul de duminică, cea de-a treia zi a festivalului, a fost unul de mare clasă, publicul bucurându-se de aproape două ore de concert oferit de trupa suceveană Artis Band și invitații festivalului: Cezat Ouatu, Tudor Turcu, Ovi Jacobsen, Mihaela Gârlea, Elena Simionesei, Gabriela Morar, Simina Ghioc și câștigătoarea ediției trecute a festivalului, Delia Racu. Dansatorii trupei Zumba Kids Studio din Gura Humorului, conduși de coregraful Andrei Podariu, au umplut scena de energie, bucurie și culoare.
Toți concurenții au fost premiați cu trofee, diplome și dulciuri, iar profesorii coordonatori au primit medalii și diplome de merit.
Cele mai importante trofee ale festivalului sunt:
1. Marele Trofeu – Sara Francesca Bumb, 16 ani, Cluj Napoca
2. Trofeul Juriului – Lavinia Domnica Jitaru, 19 ani, Suceava
3. Trofeul Kids – Sofia Maria Luca, 8 ani, Bârlad
4. Trofeul Junior – Anastasia Casiana Lauric, 11 ani, Calafindești SV
5. Trofeul Adolescent – Maya Siladi, 12 ani, Oradea BH
6. Trofeul New Generation – Tiana Cilibiu, 14 ani, Botoșani
7. Trofeul Marcel Iorga – Irina Daraban, 5 ani, Cluj Napoca
8. Trofeul Grupuri Mici, AkapowerGirls, Iași
9. Trofeul Creație – Melodia „Copilărie fără război”, M: Nicolae Caragea, T: Diana Culic – Sara Natalia Tîrnoveanu, 9 ani, Suceava
10. Trofeul Categoriei – SuleTalisa, 6 ani, Cluj Napoca
11. Trofeul Categoriei – Roș Ana, 7 ani, Cluj Napoca
12. Trofeul Categoriei – Luca Sofia Maria, 8 ani, Bârlad VS
13. Trofeul Categoriei – Păvăleanu Bianca Ana Maria ,9 ani, Piatra Neamț
14. Trofeul Categoriei – Stoica Amelia Elena, 9 ani, Baia Mare MM
15. Trofeul Categoriei – Ghișe Ania Ilinca, 10 ani. Tăuții Măgherăuș MM
16. Trofeul Categoriei – Nechita Alessia Ioana, 11 ani, Bacău
17. Trofeul Categoriei – Crișan Daria Mihaela 11 ani, Gherla CJ
18. Trofeul Categoriei – Gurici Daria Elena, 12 ani, Iași
19. Trofeu Categorie – Haidău Giulia Elena, 13 ani, Iași
20. Trofeu Categorie – Chitic Ruxandra Maria, 20 ani, Suceava
Organizatorii, Gabriela și Andrei Morar, fondatorii Asociației culturale Romantic Art, au precizat că își propun ca acest festival să ajungă cu adevărat internațional și în următorii ani să invite cât mai multe școli de canto din afara granițelor țării.