Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiri Locale

Polițiștii din Rădăuți au aplicat sancțiuni pentru abateri rutiere și comportament teribilist, după o filmare apărută în mediul online

Sâmbătă, 2 septembrie 2023, polițiștii rutieri din municipiul Rădăuți au identificat în trafic și sancționat un șofer care a încălcat legislația rutieră și a facilitat atitudini de tip teribilist ale pasagerilor, punând în pericol siguranța acestora și generând impresia de sfidare a legii.

În cursul serii de sâmbătă, pe rețelele de socializare și în spațiul mediatic online au apărut imagini care surprind un autoturism, circulând pe strada Calea Bucovinei din Rădăuți, având un pasager ieșit pe trapa vehiculului.

Șoferul de 27 ani a fost identificat cu operativitate în trafic de polițistii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți. Astfel, la data de 2 septembrie 2023, la ora 22:30, acesta a fost sancționat contravențional în baza OUG 195/2002 cu 10 puncte amendă în valoare de 1.450 lei pentru transportul persoanelor neasigurate pe geamul autoturismului și pentru faptul că nu purta centura de siguranță.

De asemenea, s-au aplicat și 2 puncte penalizare.

„Teribilismul și tendința de a epata prin gesturi neconforme și atitudine de sfidare a legii pot genera tragedii rutiere. Din păcate, în marea majoritate a acestor incidente sunt implicați tineri care nu doar manifestă dispreț față de lege dar pun în pericol propria viața și a altor persoane.

Precizăm încă o dată că scopul dispunerii măsurilor sancționatorii în aceste cazuri este unul principal preventiv, de responsabilizare și conștientizare, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și evitării tragediilor rutiere. Recomandăm și părinților să poarte discuții cu adolsecenții sau chiar cu copiii majori pentru responsabilizarea acestora indiferent de calitatea de participanți la trafic”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Pollițiștii anunță că vor dispune în continuare măsuri ferme, în cazul abaterilor care pun în pericol siguranța rutieră, comportamentele de tip teribilist nefiind tolerate. De asemenea, este de apreciat ca cetățenii să aducă în atenția autorităților astfel de derapaje comportamentale, pentru a putea fi aplicate, în timp cât mai scurt, prevederile legale și a spori, astfel, gradul de siguranță rutieră.

Articole Similare

Un comentariu

  1. Felicitari politistilor pentru modul alert si profesionist in care au gestionat acest caz si pentru decizia prompta de a sanctiona soferul care a incalcat normele de siguranta si comportamentul teribilist al pasagerului: acestea arata ca autoritatile tin cont de siguranta participantilor la trafic si responsabilizeaza conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Back to top button