EmisiuniEvenimenteInterviuri si ReportajeStiri LocaleStiri Nationale

ACTORUL ADRIAN TITIENI ÎN INTERVIURILE LES FILMS DE CANNES A SUCEAVA, EDIȚIA A IV-A

Actorul Adrian Titieni, prezent la LES FILMS DE CANNES A SUCEAVA, ediția a IV-a, cu proiecția filmului “Maria, Regina României”, a acordat un interviu în exclusivitate lui Vlad Florin Tudosă, pentru Radio AS.

Adrian Titieni joacă rolul marelui om politic I.C. Brătianu în „Maria, Regina României“,un film bazat pe fapte reale, în regia lui Alexis Sweet Cahill, film care  va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 noiembrie.

“În esenţă, acest film este povestea unei femei hotărâte ce devine eroina unei întregi naţii”, a declarat regizorul. Scenariul se sprijină pe informaţii din jurnalul Reginei, articole din presa vremii, dar şi pe declaraţii ale politicienilor acelor ani.

Filmul prezintă zbuciumul unei regine ce se identifică cu durerea şi nevoile unei ţări aflate în război, în pericol de a-şi pierde integritatea şi graniţele. Redă un moment istoric crucial, primăvara anului 1919 – Conferinţa de Pace de la Paris. Personaj cheie, iubit, controversat, dar şi invidiat, Regina Maria a ştiut să îşi folosească toate atuurile pentru împlinirea unui mare vis: România Mare.

Articole Similare

Back to top button