EmisiuniEvenimenteInterviuri si ReportajeStiri LocaleStiri Nationale

ASTA DA DIMINEAȚĂ

Astăzi am dat startul la Radio AS interviurilor LES FILMS DE CANNES A SUCEAVA, iar alături de Vlad Florin Tudosă, în această dimineață s-a aflat regizorul Adi Voicu al cărui scurtmetraj, ULTIMUL DRUM SPRE MARE,  va preceda filmul din seara aceasta, de la ora 19:00, LA GOMERA.

Într-un compartiment de tren, șase pasageri călătoresc spre litoral. După un timp neîncrederea se instalează, iar călătoria ajunge să se transforme într-un coșmar, aceasta este povestea spusă de regizorul Adi Voicu.

Filmul a fost inclus în competiția de scurtmetraje a secțiunii Semaine de la Critique, Cannes 2019, și a câștigat o mențiune specială a juriului la Festivalul de Film de la Sarajevo.

Adi Voicu a absolvit Arte Vizuale la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Documentarele sale: Faces (2006), Metrobranding (2010) şi Victoria (2011), au fost selectate în festivaluri precum Nyon, Jihlava, Leipzig şi CPH:DOX. Iar scurtmetrajul Fog (2017), a câştigat Marele Premiu al Juriului la Festivalul Premiers Plans din Angers şi trofeul Centaurul pentru Cel Mai Bun Film de Debut la festivalul Message to Man din Sankt Petersburg în 2017.Fondată in 1962 de către sindicatul criticilor de film din Franța, Sectiunea Semaine de la Critique se concentreaza pe descoperirea de noi talente in cinema.

Articole Similare

Back to top button