Articole Generale

Fara ura si violenta – o campanie Salvati Copiii Romania

Salvați Copiii filiala Suceava organizează vineri, 3 martie, începând cu orele 18:00, în parteneriat cu Librăria Cărturești, evenimentul de încheiere a campaniei ”No Hate Speech Movement” ce s-a desfășurat în luna februarie.

La eveniment vor fi prezentate rezultatele campaniei, va fi organizată o expoziție cu lucrările copiilor clasei a II-a de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” – beneficiari ai campaniei și se vor propune activități pentru continuarea proiectului. Sunt invitați să participe atât beneficiarii campaniei cât și cei care doresc o societate fără ură și violență.

No Hate Speech Movement a pornit ca o campanie parte a proiectului „Young People Combating Hate Speech Online” desfășurat între 2012 – 2014, un proiect împotriva Discursului Instigator la Ură, a rasismului și a discriminării în mediul online. Campania a fost inițiată și este implementată de Consiliul Europei, bazându-se în mare măsură pe campaniile naționale desfășurate în statele membre ale Consiliului Europei între 2013 – 2015. Din partea României, inițiativa a fost preluată, în 2013, de Marian Panait, urmând ca, în timp, alte câteva inițiative să se dezvolte, cum este și cazul proiectului „Switch OFF/ONline Hate Speech” finanțat prin granturile SEE în cadrul Fondului ONG în România și implementat de Institutul Român pentru Pace (PATRIR).

În contextul în care la finalul lunii mai 2015 s-a decis prelungirea Campaniei No Hate Speech Movement până la sfârșitul anului 2017, Salvati Copiii Romania a preluat iniţiativa, devenind membru activ al acestei mişcări. Campaniile desfăşurate s-au bazat pe ideea de BULLYING şi CYBERBULLYING. Acestea reprezintă toate formele de hărţuire ce se manifestă sub formă de agresiune fizică, verbala şi, cel mai important, emoţională.

Salvaţi Copiii filiala Suceava a dedicat luna februarie implementării acestui proiect, în judeţele Suceava şi Botoşani. Au fost desfăşurate campanii de informare prin crearea de evenimente în parteneriat cu Muzeul Bucovinei, Shopping City și Inspectoratul Școlar Județean Suceava și prin activități în mediul gimnazial: Şcoala gimnazială “Ion Creangă“ Suceava şi în mediul liceal: Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani.

Articole Similare

Back to top button