Articole Generale

Exploreaza universul timpuriu la USV

Acțiunea se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XII și le permite de-a lungul unei zile să ia contact cu mediul de cercetare de la CERN, de pe platforma Măgurele și de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Cercetătorii de la CERN (Centrul European de Cercetări Nucleare, Geneva), Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” din București și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează cea de a treia ediție a manifestării “LHCb@InternationalMasterclass” în ziua devineri, 3 martie, începând cu ora 9:30, la Observatorul Astronomic din Suceava. Acest eveniment de popularizare a fizicii și a cercetării științifice în rândul elevilor de liceu are loc în cadrul programului de participare a României la CERN cu sprijinul LHCb Collaboration și International Particle Physics Outreach Group.

Acțiunea se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XII și le permite de-a lungul unei zile să ia contact cu mediul de cercetare de la CERN, de pe platforma Măgurele și de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Pe durata acestei zile, elevii vor avea ocazia să audieze cursuri despre particule elementare și energiile înalte, să participe la analiza datelor reale achiziționate în experimentul de energii înalte LHCb, să discute rezultatele obținute prin videoconferință cu cercetătorii de la CERN, precum și cu colegii acestora din alte centre științifice (Florența, Barcelona, Paris, Cincinnati) care sunt parte în programul “LHCb@InternationalMasterclass”.

Articole Similare

Back to top button