AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Niculai Barbă, vicepreședinte al CJ Suceava, a prezentat retrospectiva celei mai recente ediții a programului „Crăciun în Bucovina”

Marți, 16 ianuarie 2024, Niculai Barbă, Vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, a făcut o serie de precizări cu privire la cea mai recentă ediție a programului „Crăciun în Bucovina”, implementat de CJ, care s-a încheiat cu manifestările din 13 ianuarie.

„Vatra Dornei a fost aleasă pentru debutul acestei ediții, dorind a pune în lumină redeschiderea Cazinoului Băilor (Centru Muzeal), pe 28 noiembrie. Sâmbătă, 13 ianuarie, la Drăgușeni și la Râșca au avut loc festivaluri ale obiceiurilor de iarnă pe stil vechi, evenimentele care încheie cea mai reușită ediție a Programului; am depășit cu bine perioadele grele generate de pandemie sau de debutul războiului la graniță”, a declarat Niculai Barbă.

În programul ediției s-a înscris și Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă de la Suceava este o manifestare cultural-artistică de referință, care s-a desfășurat pe 27 decembrie. Conform vicepreședintelui CJ, evenimentul a adus cea mai numeroasă participare și cel mai mare interes din partea publicului, parada grupurilor participante, care deschide Festivalul, fiind unică.

Pe parcursul celor șapte săptămâni pe care se întinde programul, zeci de grupuri, cu mii de participanți, au prezentat tradițiile și obiceiurile de iarnă specifice Bucovinei. „Revigorarea tradițiilor, a tot ce este autentic, nu a fost și nu este un lucru tocmai ușor. Sprijinul consistent din partea CJ Suceava, financiar și prin specialiștii de la instituțiile noastre de Cultură dă roade, tot mai bogate de la an la an. Tezaurizăm cu maximă responsabilitatea tot ce ține de zestrea Bucovinei, încurajăm și susținem tinerii să preia și să continue „misiunea” părinților și bunicilor. Bucuria și emoția pe care am văzut-o la grupurile participante și la public spune foarte mult despre nevoia de a ne raporta tot mai mult la tradiții”, a adăugat Niculai Barbă.

Articole Similare

Back to top button