Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava continuă seria investițiilor în îmbunătățirea infrastructurii și dotărilor de care dispune, prin proiecte finanțate din fonduri europene.
Astfel, în cadrul PROGRAMULUI SĂNĂTATE 2021-2027, se derulează proiectul „Investiții în infrastructura Secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru diagnosticarea și tratamentul cancerului”, cu o valoare eligibilă de 10.967.731,49 lei.
Dr. Alexandru Calancea, managerul unității medicale, precizează că acest proiect, deja validat în urma verificării administrative și de fond, se află în prezent în faza de evaluare tehnică și financiară.
Obiectivul principal este asigurarea de echipamente și dotări esențiale pentru Secția de Oncologie, menite să îmbunătățească semnificativ procesul de diagnosticare și tratament al cancerului la Suceava. Printre echipamentele ce vor fi achiziționate se numără fotolii de chimioterapie, monitoare pentru semne vitale, stații centrale de monitorizare, defibrilatoare, electrocardiografe portabile, paturi de spitalizare cu elevator, infuzomate, pompe de nutriție, lămpi de examinare, aparate de vizualizare vene, rampe de distribuție gaze medicale, mobilier pentru saloane și cabinete, cărucioare pentru medicamentație, urgențe și pansamente și stații de andocare cu șase posturi.
„În anul 2023, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a înregistrat un număr total de 57.426 pacienți. Dintre aceștia, 41.519 pacienți au fost internați în regim de spitalizare continuă, iar 15.907 pacienți au beneficiat de spitalizare de zi. Aceste cifre subliniază necesitatea unor investiții constante în infrastructură și echipamente medicale pentru a putea oferi servicii de calitate și a face față fluxului mare de pacienți”, declară dr. Alexandru Calancea.
Acest proiect contribuie la creșterea calității actului medical și la consolidarea poziției Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava ca model de bune practici în regiunea Moldovei. Reprezentanții spitalului speră ca, pe termen lung, aceste inițiative să aibă un impact pozitiv semnificativ asupra sănătății și bunăstării comunității locale și regionale.