Articole GeneraleComunicate de presaEvenimenteInternePoliticStiriStiri Locale

Organizația AUR Rădăuți în colaborare cu Centrul Maria Ward Rădăuți și doamna Elena Torac au organizat un atelier de încondeiat ouă

Ouăle încondeiate sunt o mărturie a datinilor, credințelor și obiceiurilor pascale, reprezentând un element de cultură spirituală specific românească. 

Încondeierea ouălor reprezintă un obicei străvechi  în tradiția românească care ne transmite bucurie, uimire, smerenie, împăcare, pentru că în ornamentația lui, de fapt, se operează cu simboluri (soare, lună, cruce, etc.), cu modele din natură (plante, animale, obiecte) și cu modele de țesături populare.

Reprezentanții AUR au declarat că partidul lor va promova meșterii populari bucovineni și arta acestora

”Prețuind FAMILIA, PATRIA, CREDINȚA și LIBERTATEA – ca valori fundamentale, organizația AUR Rădăuți  în colaborare cu Centrul Maria Ward Rădăuți și doamna Elena Torac, meşter popular de renume internațional  în arta încondeierii ouălor, au organizat miercuri 13 aprilie 2022 un atelier de încondeiat ouă. La această activitate au participat activ copii de la Centrul Maria Ward Rădăuți și de la o grădiniță din apropiere, voluntarii  centrului și membri AUR RĂDĂUȚI.” au declarat, de asemenea, reprezentanții partidului AUR.

Articole Similare

Back to top button