Articole GeneraleComunicate de presaEvenimenteInterneSocial

Iubitorii de natură sunt invitați să participe la acțiunea de ecologizare Bicaz Cleanup Camp

Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România invită locuitorii din județul Neamț și județele învecinate, turiștii și iubitorii de natură să participe, în perioada 26-28 august, la Bicaz Cleanup Camp. Acesta este un eveniment de ecologizare inedit care va avea loc pe malurile lacului Bicaz, cel mai mare lac artificial din țară.

Acțiunea Bicaz Cleanup Camp este inclusă în campania „Acționăm pentru Ape – A.P.A.”, în cadrul căreia organizatorii transmit că este binevenit orice iubitor de natură dornic să contribuie la curățarea apelor.

„Sute de tone de deșeuri se află pe malurile lacului reprezentând un pericol real pentru natură și ecosistemele care s-au creat în jurul lacului. Acțiunea se va desfășura atât pe malurile lacului Bicaz în 4 zone unde au fost identificate cantități semnificative de deșeuri aduse de apă, cât și pe lac, unde vor fi strânse cu ajutorul bărcilor, caiacelor, dar și echipamentelor speciale, precum mincioguri de diverse dimensiuni, clești, plase și alte sisteme inovatoare de colectare a deșeurilor de pe ape”, transmite Asociația Act for Tomorrow.

Organizatorii evenimentului asigură cazare în corturi, masă, vor pune la dispoziția voluntarilor tot echipamentul tehnic necesar (saci, mănuși etc.) și vor acoperi costurile de transport după cum urmează: transportul este decontat pentru grupuri de cel puțin 4 persoane în limita a maxim 300 km dus-întors. Pentru grupurile mai mari de 15 persoane, reprezentanții acestora discută pe e-mail cu organizatorii cu privire la asigurarea transportului.

Evenimentul are loc timp de trei zile, iar voluntarii pot participa o zi, două sau în toate cele trei.

Participarea la acțiunea de ecologizare de pe lacul Bicaz se face prin completarea formularului, disponibil aici: https://forms.gle/jFxVbxHm4qHF87UN8.

Mai multe detalii sunt disponibile accesând link-ul https://fb.me/e/5wFyMVMJV.

Evenimentul este organizat cu sprijinul la nivel local al Asociației Sens Civic și Fundației Izvorul Alb.

Articole Similare

Back to top button