Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiri Locale

Elevi de la nouă licee din Suceava, Neamț și Botoșani au participat la concursul „Alimentele tradiționale, între moștenire și inovare” de la USV

Vineri, 14 martie 2025, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava, a organizat concursul „Alimentele tradiționale, între moștenire și inovare”.

Participanții au fost elevi de la nouă licee din județele Suceava, Neamț și Botoșani, organizați în 26 de echipe, care au pregătit 32 de preparate de bază și deserturi. Conform organizatorilor, concursul a avut ca scop implicarea liceenilor în activități axate pe alimentația sănătoasă și nutriție, oferindu-le oportunitatea de a-și demonstra competențele și de a explora perspectivele unei potențiale cariere în industria alimentară, dar și de a-și dezvolta încrederea și a interacționa cu tineri cu care împărtășesc pasiuni comune.

La categoria Preparat de bază, câștigători au fost elevii Mehedeniuc Maria și Anghi Matei, coordonați de prof. Moloci Cristina și prof. Schipor Nicoleta, de la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți, cu produsul Sarmale de post cu crupe. Pe locul al II-lea s-a clasat Sîsîiac Andrei Ionuț, coordonat de prof. Fecioara Oana Maria, de la Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani, cu produsul Pârjoale moldovenești în crustă de cataif, piure de cartofi cu morcov și sos de hribi, iar pe locul al III-lea s-au situat Daniciuc Elena Cristina, Vasiliu Daria Elena și Agapie Cristian Marius, coordonați de prof. Toboșaru Cristina, de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț, cu produsul Mușchiuleț de porc cu sos pesto cu leurdă.

La categoria Desert, câștigătoarea locului I a fost Manciuc Marcela, coordonată de prof. Țîcșa Adriana, de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, cu produsul Colivă Dubai. Locul al II-lea a revenit echipei formate din Furtună Andreea și Nearcu Denisa Bianca, coordonate de prof. Tomniuc Oana Florina, de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni, cu produsul Dumbrăvița cake, iar pe locul al III-lea s-au situat elevele Butucel Oana și Rodinciuc Anda-Maria, coordonate de prof. Lupan Lăcrămioara Cristina, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, cu produsul Papanași la cuptor cu mouse de iaurt și sos de fructe de pădure.

Juriul competiției a fost format din Claudia Elena Gogu, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava, Camelia Alexandru, specialist al Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava, ing. Ana Ciubotărița de la Natur Grup Integral SRL, ing. Alexandru Fîrcal de la Casa Danilevici și șef lucr. dr. ing. Ancuța Elena Prisacaru din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară a Universității din Suceava.

Articole Similare

Back to top button