Articole GeneraleComunicate de presaSanatateSocialStiri Locale

DSP Suceava transmite recomandări pentru populație în perioadele cu temperaturi scăzute

Direcția de Sănătate Publică Suceava transmite o serie de recomandări adresate populației, pentru a preveni într-o măsură cât mai mare efectele negative ale temperaturilor scăzute din aceste zile.

Recomandările generale prevăd evitarea deplasărilor lungi în spații deschise și expunerea prelungită la frig, a deplasărilor matinale sau nocturne, când temperaturile sunt extrem de scăzute, a celor în zone izolate, mai ales în condiții de viscol sau polei, când există riscul crescut de rătăcire sau accidentare.

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea de îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate. DSP recomandă purtarea de haine groase, rezistente la umezeală, care să asigure protecția capului, feței și a mâinilor, pentru a evita pierderile de căldură, dar și încălțăminte lejeră care să nu împiedice circulația la nivelul membrelor.

De asemenea, este recomandată consumarea de lichide calde, iar alimentația trebuie să se bazeze pe consumul de alimente bogate în proteine (carne, ouă, lapte, leguminoase uscate), grăsimi nesaturate (uleiuri vegetale, semințe, fructe oleaginoase), fructe și legume care prin aportul de vitamine cresc imunitatea organismului.

Vârstnicii și copiii, precum și bolnavii cronici, necesită o atenție specială. Alte categorii de persoane vulnerabile sunt persoanele care lucrează în aer liber și cele fără adăpost.

Locuințele trebuie să fie încălzite corespunzător, să se asigure o temperatură ambientală între 18 și 22 de grade Celsius și să se evite utilizarea instalațiilor improvizate, care pot provoca intoxicații cu monoxid de carbon sau incendii.

În cazul deplasărilor cu mașina, se recomandă umplerea rezervorului de combustibil înainte de a pleca la drum și pregătirea de lichide și alimente pentru cel puțin 24 de ore, medicația cronică, pături sau alte mijloace suplimentare pentru a asigura încălzirea.

Dacă apar degerături, trebuie evitată automedicația și este necesară consultarea unui medic.

Articole Similare

Back to top button