Articole GeneraleComunicate de presaStiri Locale

Pompierii au intervenit cu șase autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Slatina

Pompierii militari de la subunitățile din Fălticeni și Gura Humorului, împreună cu lucrători ai Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Cornu Luncii și Slatina, au intervenit în cursul zilei de vineri, 8 noiembrie, cu 6 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din satul Găinești, din comuna Slatina.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și etajul construcției, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. A fost lichidat după aproape 3 ore de la anunțarea sa, prin apel la numărul unic de urgență 112.

Locotenent colonel Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava, a precizat că au ars acoperișul și etajul locuinței, pe suprafețe de aproximativ 120 de metri pătrați, fiecare. De asemenea, s-au degradat pereții portanți ai clădirii, precum și obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, documente personale și alte bunuri din interiorul casei.

Nu s-au înregistrat victime, fiind salvată o construcție anexă cu o suprafață de aproximativ 130 de metri pătrați, cu bunurile aferente.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Pompierii reamintesc populației să trateze recomandările acestora cu maximă seriozitate, pentru a se proteja și pentru a transforma propria locuință într-un loc sigur și confortabil.

Astfel, la exploatarea instalațiilor electrice:

  • Nu vor fi utilizate instalații electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizații, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;
  • Reparațiile la instalațiile electrice vor fi executate doar cu personal autorizat;
  • Nu vor fi suprasolicitate circuitele electrice prin racordarea unor consumatori care depășesc puterea nominală a circuitelor;
  • Nu vor fi utilizate mijloace electrice de încălzire locală improvizate;
  • Vor fi supravegheate permanent mijloacele de încălzire electrice aflate în funcțiune, chiar dacă sunt prevăzute cu mijloace de protecție (termostat), deoarece acestea pot să nu funcționeze la parametrii prevăzuți, și vor fi deconectate în cazul în care apar defecțiuni;
  • Se interzice introducerea conductoarelor electrice, fără ștecher, direct în prize și folosirea în tablourile electrice a siguranțelor improvizate, având fuzibilul înlocuit cu liță sau sârmă.   

Articole Similare

Back to top button