La începutul anului școlar 2024-2025, polițiștii suceveni au distribuit ghiozdane și rechizite și au prezentat măsurile pentru creștere a gradului de siguranță în zona unităților de învățământ.
Pe 6 septembrie 2024, începând cu ora 12:00, la Școala Gimnazială „Constatin Morariu” din comuna Pătrăuți, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a desfășurat, alături de elevi și cadre didactice, activități de marcare a debutului noului an școlar. Au fost prezenți și reprezentanți ai ISJ Suceava, autorități locale și ONG-uri.
Pentru reducerea abandonului și absenteismului școlar, precum și a fenomenului de bullying, polițiștii suceveni, împreună cu asociații nonguvernamentale și alți factori activi din viața comunității, desfășoară activități de responsabilizare și conștientizare, beneficiari fiind copiii din familii cu posibilități financiare reduse.
În ultima zi din vacanța de vară, înaintea începerii anului școlar 2024-2025, IPJ Suceava, Asociația EUROACTIV și Fundația „Mâinile Milei” România au distribuit peste 100 de ghiozdane echipate cu rechizite școlare și dulciuri, în cadrul campaniei sociale „Să aducem copiii la școală”. Scopul campaniei și al activității este integrarea sau reintegrarea în sistemul de educație a copiilor din medii defavorizate și prevenirea abandonului școlar și marginalizarea socială.
Polițiștii suceveni au reamintit elevilor și părinților participanți importanța educației în formarea și evoluția tinerilor. Totodată, au fost promovate recomandări importante pentru dezvoltarea copiilor și pentru eliminarea tendințelor discriminatorii.
Partea a doua a activității a constat în susținerea unei conferințe cu prezentarea măsurilor dispuse la nivelul IPJ Suceava pentru creșterea siguranței în școli în anul școlar 2024-2025. La nivelul IPJ Suceava au fost inițiate mai multe proiecte preventive și acțiuni de amploare care să se constituie într-un liant cu activitățile specifice deschiderii noului an școlar.
Academia micilor polițiști, Vacanță în Siguranță, Siguranță de Nota 10, Pedalează în Siguranță, Micul Pieton și cele peste 20 de școli și tabere de vară organizate în parteneriat cu unități de învățământ sau asociații nonguvernamentale sunt câteva dintre cele mai importante demersuri preventive la care au participat peste 10.000 de copii și 200 de cadre didactice.