Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

Concerte de muzică clasică, în spații neconvenționale din zona Rădăuți, în cadrul proiectului „Fabrik Fest”

În perioada 20 septembrie – 1 octombrie 2024, în municipiul Rădăuți și în localitățile Marginea și Horodnic de Jos, vor avea loc cele șase evenimente culturale organizate în cadrul proiectului „Fabrik Fest”.

Inițiativa „Fabrik Fest” este un proiect cultural organizat de Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și Primăria Municipiului Rădăuți, având ca parteneri companiile Marelvi, EGGER, Zada, Killer, GoblenArt și Sol-Victor, și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Organizatorii declară că proiectul își propune să valorifice artiști și formații camerale, prin formatul său inedit. Publicul va face cunoștință, în cadrul concertelor incluse în program, cu un ansamblu baroc cu instrumente de epocă, un cvartet de coarde, cvintet de suflători, duo chitară, voce, vioară și pian la patru mâini. Unii protagoniști vor fi prezenți în premieră în zonă.

Vor fi susținute, așadar, concerte de muzică în spații neconvenționale, conform programului:

  • 20 septembrie 2024, ora 19:00, Depozitul Marelvi: „Sectio Aurea” – Ansamblul de muzică veche Sectio Aurea
  • 21 septembrie 2024, ora 19:00, Fabrica EGGER: „Anotimpuri”– Cristi Horia, Mateus Mai Antal, Daniel Vots, Constantin Borodin
  • 22 septembrie 2024, ora 19:00, Fabrica Zada: „Romanian Tribute” – Duo Kitharsis
  • 28 septembrie 2024, ora 19:00, Fabrica Killer: „Ascultă povestea”– Cvintetul de suflători Cantabile
  • 29 septembrie 2024, ora 19:00, Atelierul GoblenArt: „Romanțele toamnei” – Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu, Andrei Radu, Ovidiu Foca
  • 1 octombrie 2024, ora 19:00, Depozitul Sol-Victor: „Romanțe vechi și noi” – Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu, Andrei Radu, Ovidiu Foca

„Prin intermediul evenimentelor organizate se dorește facilitarea accesului la cultură și muzică clasică, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a fenomenului muzical și la o cunoaștere mai aprofundată a muzicii clasice de către tineri și adulți”, precizează Viviana-Maria Huțuleac, responsabilă de comunicare în cadrul proiectului.

Accesul la toate evenimentele va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

***

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button