Articole GeneraleComunicate de presaSanatateStiriStiri Locale

Un nou set de echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale a fost livrat la Spitalul Clinic Județean Suceava

La Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava continuă lucrările pentru implementarea proiectului „Întărirea capacității instituționale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Investiția, finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență – Componenta 12 (Sănătate), are ca scop îmbunătățirea condițiilor de igienă și prevenirea infecțiilor intraspitalicești, un aspect crucial în funcționarea sistemului medical.

Luni, 5 august 2024, unitatea medicală a primit un set de echipamente medicale și logistice de ultimă generație, menite să sprijine eforturile de diagnosticare și gestionare a infecțiilor nosocomiale.

Printre aceste echipamente se numără 20 de cabinete mobile pentru colectarea, depozitarea și distribuția lenjeriei în spital, în valoare totală de 364.800 lei fără TVA. Acestea vor contribui la reducerea riscului de contaminare încrucișată. De asemenea, la SCJU Suceava a fost livrat un Analizor automat de rezonanță magnetică (T2dx 1.1 instrument cu UPS) pentru diagnostic molecular, în valoare de 482.401 lei fără TVA. Aceasta înseamnă că spitalul va putea detecta rapid și eficient prezența agenților patogeni și a markerilor asociați cu sepsisul și alte afecțiuni grave.

Dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean, precizează că unitatea beneficiază, prin intermediul proiectului, și de un Sistem integrat PCR Multiplex (VC FilmARRAY TOURCH SYSTEM), în valoare de 417.883 lei fără TVA. Sistemul BioFire 2.0, componentă esențială a echipamentului, oferă o comandă simplificată a testării și asigură rezultate rapide și precise. Acesta minimizează introducerea manuală a datelor, sporind acuratețea diagnosticului. Sistemul este capabil să proceseze până la 175 de probe pe zi.

„Proiectul demonstrează angajamentul de a îmbunătăți infrastructura și capacitatea de răspuns în fața provocărilor moderne din domeniul sănătății. Implementarea continuă a acestor măsuri va contribui semnificativ la creșterea siguranței pacienților și la reducerea incidenței infecțiilor nosocomiale, o prioritate în contextul medical actual”, a declarat dr. Alexandru Calancea.

Articole Similare

Back to top button