Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiriStiri Locale

Sesiuni de consiliere și orientare în carieră, susținute de AJOFM pentru tinerii suceveni

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava anunță organizarea a două sesiuni de consiliere și orientare în carieră pentru elevii și tinerii din județ.

Beneficiarii primelor activități individuale și de grup, desfășurate de 25 iunie 2024, au fost tineri NEETs de etnie romă, reuniți în proiectul desfășurat cu suportul Organizației Institutul Bucovina, al Primăriei Dolhasca și al Liceului Tehnologic „Oltea Doamna” din Dolhasca.

„Pentru succesul integrării socio-profesionale și recuperarea unei resurse importante de muncă, am primit sprijinul și expertiza domnului președinte al Organizației Institutul Bucovina, Vasile Gafiuc, și al echipei sale de specialiști în consiliere vocațională, care au oferit soluții personalizate”, a transmis Constantin Balauseac, director executiv al AJOFM Suceava.

În cadrul proiectului, Ioan Cazamir a susținut cei 22 de tineri participanți, cu vârste sub 30 de ani, oferindu-le suport, dar și interpretare în limba romani a informațiilor prezentate.

A doua sesiune de consiliere a avut loc la sediul Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Sfântul Andrei” din Gura Humorului, unde 50 de elevi din ani terminali au participat la un schimb eficient de informații, au primit sprijin pentru identificarea abilităților și oportunităților de viitor.

„Noi am beneficiat de un feedback important pentru adaptarea serviciilor și programelor de formare profesională la nevoile reale ale noii generații. Aceste sesiuni au punctat, în subsidiar, abordări de teme precum discriminarea, integrarea culturală, gestionarea emoțiilor, dezvoltarea abilităților sociale și a încrederii în sine”, au adăugat reprezentanții AJOFM.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button