
Profesoara Daniela Ceredeev se numără printre cele 20 de cadre didactice finaliste ale campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali”, inițiată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Aceasta va participa la evenimentul de premiere, „Gala Profesorilor Excepționali”, care va avea loc joi, 18 iulie 2024, de la ora 17:00, la Teatrul Metropolis din București.
Daniela Ceredeev predă Limba și literatura română și Religie la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței și, mai mult decât atât, este Inspector școlar pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava.
Organizatorii campaniei apreciază dedicarea totală față de educație și comunitate a profesoarei din Vatra Moldoviței. „Prin fiecare acțiune și proiect pe care le inițiază și le coordonează, Daniela Ceredeev inspiră nu doar elevii, ci și întreaga comunitate educațională. Recunoașterea ei ca finalistă a campaniei „Liga Profesorilor Excepționali” subliniază încă o dată impactul semnificativ pe care îl are asupra celor din jur”, transmit aceștia.
De-a lungul carierei didactice, de 30 de ani, munca sa a fost recompensată cu numeroase distincții, precum titlurile de „Mentor pentru Excelență în Educație”, Cavaler al Ordinului „Meritul pentru Învățământ” sau „Profesorul preuniversitar al anului 2011”.
Din ipostaza de inspector școlar, Daniela Ceredeev a demonstrat o abordare atipică, cu metode educaționale unice și eficiente, fiind mereu prezentă între elevi și colegi, mobilizând resurse pentru a face bine și a susține educația de calitate. A publicat articole despre metode educaționale inovative și a susținut sesiuni de învățare colaborativă și experiențială.
„Devotamentul Danielei Ceredeev nu se limitează doar la mediul școlar obișnuit. Ea își dedică timpul pentru a descoperi și sprijini elevi talentați din centrele de plasament și căsuțele de tip familial, oferindu-le acestora oportunitatea de a se dezvolta armonios. De asemenea, profesoara a fost un sprijin constant pentru copiii refugiați ucraineni, asigurându-le accesul la educație și suport emoțional.
Un alt aspect remarcabil al activității sale este încurajarea copiilor să devină lideri de opinie și cetățeni implicați. Prin organizarea a zeci de grupuri de tineret în satele și comunele din Suceava, Daniela Ceredeev a creat platforme unde tinerii pot să își dezvolte abilitățile de leadership și să contribuie activ la dezvoltarea comunității”, adaugă reprezentanții Fundației Dan Voiculescu.
Cadrul didactic a demonstrat o implicare profundă în comunitate și prin fondarea Societății Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop”. De peste un an, această societate a adunat peste 300 de femei și desfășoară proiecte în educație, familie și biserică, adresându-se copiilor, tinerilor și vârstnicilor vulnerabili.
Prin acțiunile sale, Daniela Ceredeev arată că educația nu este doar o profesie, ci o vocație de a forma caractere și de a schimba vieți. „Educația este flacăra care aprinde inimile și luminează mințile celor ce caută cunoașterea” este motto-ul după care aceasta se ghidează în activitatea sa.