Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiriStiri Locale

Pe 11 iulie începe concursul de admitere la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Joi, 11 iulie, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), debutează concursul de admitere pentru ciclurile de studii de licență, masterat și doctorat.

Procesul de admitere se va desfășura în perioada 11-18 iulie (fără zilele de 13 și 14 iulie), pentru specializările unde se susțin probe, și 11-19 iulie (fără zilele de 13 și 14 iulie), pentru specializările unde admiterea se face pe baza mediilor.

În anul universitar 2024-2025, USV oferă 3060 de locuri bugetate, cel mai mare număr din istoria sa, repartizate pe cele aproape 100 de programe de studiu la nivel de licență și masterat, 13 domenii de doctorat și 12 specializări pentru formare continuă.

Pentru studii de licență, au fost alocate 1565 de locuri bugetate. Dintre acestea, 42 de locuri sunt destinate absolvenților de liceu din mediul rural, 22 de locuri absolvenților de liceu proveniți din sistemul de protecție socială sau cu dizabilități, precum și 15 locuri candidaților de etnie rromă. De asemenea, 460 de locuri bugetate, cu bursă, sunt destinate candidaților români de pretutindeni. Pentru tinerii care doresc să urmeze studii la distanță, USV scoate la concurs 450 de locuri.

În plus, pentru absolvenții de facultate care doresc să obțină o a doua specializare, în oferta USV au fost prevăzute 300 de locuri pentru conversie profesională.

Indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, bobocii USV cu media de cel puțin 9,00 la examenul de bacalaureat vor primi câte o tabletă cu stilou digital. Totodată, peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse între 900 și 1800 lei pe lună.

La nivel de masterat, candidații au la dispoziție 760 de locuri bugetate, distribuite pe cele 40 de programe de studiu. Dintre acestea, 4 locuri bugetate sunt rezervate candidaților de etnie rromă și alte 25 de locuri persoanelor cu cerințe educaționale speciale/dizabilități.

Candidații au posibilitatea de a se înscrie atât on-site, în campusul USV, cât și on-line, folosind platforma pusă la dispoziție de universitatea suceveană. De asemenea, plata taxei de înscriere și de înmatriculare se poate face și online.

Candidații români de pretutindeni care se înscriu fizic, pot face acest lucru atât la USV cât și la centrele special organizate la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău (11-13 iulie), Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Sîngerei (15-16 iulie), Liceul Teoretic „Pan Halippa” din Edineț (15-17 iulie), din Republica Moldova, precum și la Liceul Horbova din Ucraina, în perioada 15-18 iulie. Etnicii români admiși la USV pot beneficia de burse de studiu în lei, atribuite în ordinea mediilor de admitere, în cuantum de 900 de lei/lună.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de 29 iulie, la ora 16:00.

Informații detaliate despre procesul de Admitere 2024 pot fi obținute consultând pagina https://admitere.usv.ro/.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button