Articole GeneraleComunicate de presaEducatieEvenimenteStiri Locale

A început Școala de vară francofonă a Alianței Franceze din Suceava

Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și Agenția Universitară a Francofoniei, a demarat activitățile din cadrul celei de a cincea ediții a Școlii de vară francofone, destinată copiilor cu vârste între 6 și 13 ani, care doresc să descopere limba franceză prin jocuri și activități educative.

Prima serie a Școlii de vară francofone a reunit elevi, profesori și formatori, în numeroase ateliere interdisciplinare, desfășurate în spațiile Grădiniței „Maria Montessori” din Suceava, Alianței Franceze, Căsuței cu Povești din parcul Universității „Ștefan cel Mare”, Logiscool, Bucovina Dance Studio, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava.

Zilnic, elevii au participat la activități interactive coordonate de profesori cu experiență, dar și de stagiara franceză Aurélie Poc. Cursurile de limba franceză au fost completate de ateliere de pictură, teatru, dans, bune maniere, lectură, robotică, prim-ajutor, sport.

Grație colaborării organizatorilor cu Școala de etichetă și bune maniere (Asociația IDEVA), mici francofoni au învățat despre protocol, etichetă și comunicare asertivă, iar la Căsuța cu Povești au descoperit universul fascinant al lecturii și al jocului de rol cu marionete. La Bucovina Dance Studio, elevii au creat coregrafii pe ritmuri francofone antrenante, în timp ce la atelierul de pictură s-au bucurat de o inițiere în istoria artei și au creat portrete neconvenționale.

Participanții au exersat tehnicile de prim-ajutor sub atenta îndrumare și supraveghere a echipei de la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava și au învățat manevre care să îi ajute în situații de urgență. La Logiscool, și-au exersat competențele digitale prin realizarea de mini-proiecte de programare, crearea de modele 3D sau explorarea elementelor de inteligență artificială.

„Seria 1 a Școlii de vară francofone va continua zilele următoare cu ateliere de teatru și bandă desenată și se va încheia cu festivitatea de premiere și spectacolul organizat de copiii participanți”, transmit reprezentanții Alianței Franceze din Suceava.

Activitățile destinate copiilor vor continua și pentru participanții din seria a doua, care va începe pe data de 15 iulie.

Pentru înscrieri și informații suplimentare, persoanele interesate pot suna la numerele de telefon 0747643952 și 0737784074 sau se pot adresa în scris, pe mail, la adresa Alianței Franceze din Suceava: aliantafrancezasv@gmail.com.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button