Articole GeneraleStiriStiri Locale

Precipitațiile au provocat inundații la Vatra Dornei și Cârlibaba

În seara zilei de luni, 8 iulie, militarii Detașamentului de pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Comitetului local pentru situații de urgență Cârlibaba, au intervenit pentru evacuarea apei care a intrat în mai multe gospodării și pentru îndepărtarea efectelor negative provocate de fenomenele meteorologice periculoase, pentru care a fost emisă și o atenționare cod portocaliu.

La Vatra Dornei, în urma ploilor torențiale, au fost inundate inundat curți, grădini și căi de acces. Pompierii militari au acționat cu mijloace specifice.

De asemenea, Drumul Național 18, la kilometrul 186+900, între Cârlibaba și Borșa, a fost blocat pe ambele sensuri de aluviunile aduse de pârâul Brătila. Lucrătorii Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc – District Cârlibaba au intervenit cu personal uman și utilaje pentru degajarea carosabilului. După acest incident, reprezentanții DRDP Iași au lansat un apel către Instituția Prefectului județului Suceava, de a identifica autoritățile din subordine responsabile cu lucrările de amenajare a albiilor cursurilor de apă și de întreținerea versanților din proximitatea drumului național și de a executa lucrările care se impun.

Cantitatea mare de precipitații a condus la formarea de viituri și de scurgeri însemnate de pe versanți, care au afectat mai multe proprietăți de pe raza comunei Cârlibaba.

Din zona Tătarca, pompierii și lucrătorii SVSU Cârlibaba au salvat șase persoane, patru adulți și doi copii, precum și doi câini și un cal, din calea viiturilor. Cu toții au fost transportați în siguranță la o altă gospodărie, aflată în afara zonei de pericol.

În total, pe raza localității Cârlibaba au fost identificate 10 cazuri în care apa a intrat în locuințe și clădiri anexe. Cinci construcții au fost distruse de viitură, cele mai afectate zone fiind Tătarca și Țibău. Autoritățile locale vor realiza un bilanț final al pagubelor produse.

Pompierii militari și civili, împreună cu lucrători ai Comitetului local pentru situații de urgență Cârlibaba, au continuat să lucreze, pe parcursul nopții trecute, pentru îndepărtarea efectelor negative și eliberarea căilor de acces, cu ajutorul utilajelor specifice.

/

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button