Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri LocaleStiri Nationale

Polițiștii suceveni desfășoară campania „Împreună pentru o vacanță în siguranță”

În perioada 1 iulie – 31 august 2024, la nivel național, Inspectoratul General al Poliției Române derulează Campania de informare cu privire le evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței de vară și de conștientizare a rolului grupului de prieteni în determinarea implicării în astfel de situații „Împreună pentru o vacanță în siguranță!”.

Campania are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței de vară, prin informarea cu privire la rolul grupului de prieteni și influența acestuia asupra comportamentelor. Părinții beneficiază de informații legate de situațiile vulnerabile la care pot fi expuși copiii.

La nivelul județului Suceava, activitățile de informare se derulează în unitățile de învățământ preuniversitar înscrise în programul „Școala de vară”, precum și în taberele organizate în diverse localități, inclusiv cu participarea elevilor din alte județe.

În cursul săptămânii 1-5 iulie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, cu sprijinul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Suceava, în parteneriat cu Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Suceava, au derulat activități la Școala Gimnazială „Miron Costin” și Școala Gimnazială nr. 10 din Suceava, Școala Gimnazială nr.1 Vadu Moldovei, Liceul Tehnologic „Nicanor Moroșan” din Pârteștii de Jos, dar și la taberele organizate în localitățile Frasin și Mănăstirea Humorului.

Beneficiarii activităților demarate până în prezent au fost 308 elevi și cadre didactice.

Pentru a nu fi implicați în comiterea unor acte de violență polițiștii recomandă elevilor:

  • Nu lega prietenii cu persoane care au un comportament antisocial, care te îndeamnă la lucruri rele.
  • Nu întotdeauna când prietenii îți spun că e OK, ești în siguranță.
  • Nu răspunde la violență cu violență.
  • Dacă ești martorul unei fapte de violență, nu ține secret, povestește-le părinților sau unei persoane care poate interveni în soluționarea situației.
  • Nu primi cadouri/dulciuri de la persoane necunoscute și nu le oferi informații despre unde locuiești, programul tău și al părinților, bunuri sau valori pe care le ai în locuință etc.
  • Dacă cineva te amenință sau șantajează, spunând că le va face rău apropiaților tăi, povestește-le părinților care vor găsi o rezolvare.
  • Respingeți propunerile cunoscuților de a participa la „distracții” ce presupun consum de tutun, alcool sau substanțe psihoactive.
  • Nu te juca pe partea carosabilă a drumurilor publice.
  • Traversează numai prin locurile marcate, pe culoarea verde a semaforului și asigură-te bine înainte de a o face.
  • Nu folosi telefonul mobil atunci când traversezi.
  • Atunci când te plimbi cu bicicleta, trotineta, asigură-te că aceasta funcționează, că ești echipat corespunzător, cunoști și respecți regulile de circulație.

Articole Similare

Back to top button