Articole GeneraleStiri

Ludovic Abiței, fost director al DSP Suceava, a trecut la cele veșnice

Medicul Ludovic Abiței, fost director executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, a trecut la cele veșnice, la vârsta de 72 de ani.

Ludovic Abiței s-a născut pe 21 februarie 1952. A urmat cursurile Facultății de Medicină Generală de la Iași, ulterior efectuând diverse stagii de perfecționare. Activitatea sa profesională nu a fost una modestă. A fost medic stagiar la Spitalul Județean Suceava, medic de medicină generală la Dispensarul de întreprindere Chimic Fălticeni, și lector la Grupul Școlar Sanitar Suceava și la Școala Sanitară Postliceală „Christiana”, filiala Suceava. Din anul 1988, și-a început activitatea la DSP Suceava, unde a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcții. Între 2010 și 2015 a fost director al instituției, iar în 2017 s-a pensionat.

Medicul a avut ți o carieră politică și administrativă. În 1992, s-a înscris în PRM, în perioada 1996-2000 a fost consilier local al municipiului Suceava, iar în 2000 a obținut un mandat de parlamentar, devenind membru în Comisia de sănătate și familie a Camerei Deputaților.

„Cu respect și prețuire, colectivul DSP Suceava își ia rămas bun de la distinsul nostru coleg, doctor LUDOVIC ABIȚEI, fost director executiv. Suntem recunoscători pentru anii de muncă desfășurați în cadrul DSP Suceava, alături de noi, în care a contribuit la dezvoltarea acestei instituții. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au transmis reprezentanții instituției.

Trupul său va fi depus la Capela Catolică de la Cimitirul Pacea.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button