Articole GeneraleComunicate de presaStiri LocaleStiri Nationale

ANM a emis atenționări cod galben și portocaliu de caniculă, în întreaga țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări meteorologice – cod galben și portocaliu – care vizează fenomene caniculare în întreaga țară.

Codul portocaliu valabil miercuri, 10 iulie, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București, presupune extinderea și menținerea valului de căldură. Se va resimți disconfort termic accentuat, temperaturile maxime vor ajunge la 37-39 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Se produce efectul de noapte tropicală, minimele termice rămânând peste 20 de grade.

Pentru restul teritoriului României, autoritățile au emis avertizarea cod galben, valabilă pe 10 iulie. Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile, iar local se va produce și caniculă. Se anunță disconfort termic ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unități pe arii extinse. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button