Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiriStiri Locale

USV lansează proiectul internațional Fem2forests

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava lansează în România proiectul internațional Fem2forests, care își propune să crească implicarea feminină în activitățile din sectorul forestier.

Cu un buget total de 1,6 milioane de euro, proiectul Fem2forests (Innovative pathways for efficient involvement of girls and young women in the forestry sector / Căi inovatoare pentru implicarea eficientă a fetelor și femeilor tinere în sectorul forestier) este finanțat prin Programul Interreg Regiunea Dunăreană. Fem2forests reunește 15 parteneri, din 9 țări: Slovenia, Croația, Austria, Germania, Bosnia și Herțegovina, Serbia, România, Republica Cehă și Ucraina.

Coordonatorul proiectului este Institutul Forestier din Slovenia, iar în România este derulat în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, printr-o echipă a Facultății de Silvicultură.

Conform inițiatorilor, obiectivul principal este creșterea proporției implicării feminine în sectorul forestier până în anul 2030 și ulterior. „Se consideră că silvicultura și alte industrii conexe au un deficit de forță de muncă și un interes scăzut din partea tinerelor în alegerea unei cariere în acest sector. Cu toate acestea, silvicultura este recunoscută pentru crearea „locurilor de muncă ecologice”, care ajută la conservarea ecosistemelor forestiere și asigură producția durabilă a sortimentelor din lemn și a produselor nelemnoase”, transmit reprezentanții USV.

Grantul continuă inițiativa unui proiect anterior la care a participat și Facultatea de Silvicultură din Suceava, Fem4Forest, care a oferit o perspectivă incluzivă a rolului femeilor în silvicultură, în regiunea bazinului Dunării. Proiectul Fem2forests vine să continue efortul început și să încurajeze alegerea fetelor și femeilor care au optat pentru o carieră în silvicultură.

Proiectul Fem2forests identifică nevoile și interesele fetelor și femeilor tinere din sectorul forestier și folosește un model interactiv inovator, care implică mai mulți actori și acoperă diferite niveluri ale parcursului profesional în silvicultură, de la primele etape de orientare și până la pozițiile de conducere.

Instituțiile de învățământ, companiile, organizațiile și alte părți interesate vor fi, de asemenea, implicate în proiect.

Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava continuă să atragă fonduri europene, implicându-se activ în proiecte destinate comunității locale și regionale.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button