Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

Galeria de artă Zamca găzduiește expoziția „De la Natură la Divin”

În perioada 4-31 iulie 2024, Galeria de artă „Zamca” găzduiește expoziția de pictură „De la Natură la Divin”, care cuprinde lucrări ale artistelor Mihaela Sbârnău și Cristina Bilan.

Vernisajul a avut loc pe 4 iulie 2024, în prezența unui public numeros, format din iubitori de artă suceveni, oficialități locale și reprezentanți ai presei, care au putut admira lucrările expuse, realizate pe pânză și sticlă.

Maestrul Mihai Pânzaru Pim a apreciat curajul celor două artiste de a expune creațiile lor, evidențiind talentul lor incontestabil și viziunea unică asupra lumii. Antoniu Flandorfer, Directorul executiv al Direcției Județene de Cultură Suceava, a subliniat importanța susținerii culturii locale și a apreciat expoziția ca pe o invitație la introspecție.

Criticul de artă dr. Delia-Ioana Leizeriuc a descris expoziția ca un semn de respect pentru comunitatea iubitoare de artă din Suceava și a apreciat rolul de model al artistelor Mihaela Sbârnău și Cristina Bilan, care, în calitatea lor de cadre didactice, îndrumă copiii spre arta plastică. Totodată aceasta a subliniat că cele două artiste se numără printre puținii profesori care pictează împreună cu elevii, oferindu-le un exemplu demn de urmat.

A luat cuvântul și Loredana Dura, directoarea Școlii Gimnaziale din Berchișești, care a subliniat rolul esențial pe care îl joacă profesoarele Mihaela Sbârnău și Cristina Bilan în cadrul instituției. Cercul de pictură condus de acestea a devenit un spațiu al creativității, al descoperirii de sine și al exprimării artistice pentru elevii din Berchișești.

Pentru mai multe informații despre viitoarele evenimente și expoziții găzduite de Galeria Zamca, cei interesanți pot vizita pagina de Facebook https://www.facebook.com/galeriazamca/.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button