Articole GeneraleSPORTStiriStiri LocaleStiri Nationale

Sucevenii Ionela și Marius Cozmiuc vor fi purtătorii drapelului României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024

Membrii Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român au decis joi, 4 iulie, ca soții Ionela și Marius Cozmiuc, doi dintre canotorii de top ai țării noastre, să fie purtătorii de drapel ai României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024.

Cei doi suceveni au devenit modele pentru sportivi, ambii având în palmares participări la trei ediții ale Jocurilor Olimpice: Rio 2016, Tokyo 2020, Paris 2024. În plus, Marius Cozmiuc a făcut parte din echipa de canotaj a României și la JO de la Londra, din 2012.

Dintre cele mai importante performanțe ale celor doi canotori se numără 6 medalii de aur și două de bronz la Campionatele Europene și Mondiale, pentru Ionela Cozmiuc, precum și 3 medalii de aur, 7 de argint și una de bronz, pentru Marius Cozmiuc, la Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice.

Astăzi membrii Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român au decis în unanimitate ca portdrapel la ediția Paris 2024 să fie soții Cozmiuc. Sunt și eu foarte emoționat, pentru că sunt doi sportivi de valoare, doi sportivi care nu au știut nimic de această nominalizare. Această nominalizare a venit oarecum firesc, performanțele lor se cunosc. Sunt campioni mondiali și europeni și sunt convins că amândoi vor fi medaliați la ediția de la Paris”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR.

„Am avut emoții foarte mari atunci când ne-au spus că noi o să fim portdrapelul României. Suntem foarte mândri acum, foarte bucuroși. Înseamnă foarte mult pentru noi și ca familie pentru că facem acest lucru împreună”, a precizat Marius Cozmiuc pentru gsp.ro, iar soția lui a menționat că această nominalizare este o mândrie imensă, fiind prima familie din sportul mondial care împlinește rolul de portdrapel al uneițări la ceremonia de deschidere.

Din delegația României la ediția 2024 a Jocurilor Olimpice fac parte 107 sportivi, care vor întra în competiție în probe din 18 sporturi.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button