AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Primarul Ion Lungu anunță că transportul metropolitan sucevean ar putea fi pus în funcțiune la 1 septembrie 2024

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut miercuri, 19 iunie, o serie de precizări cu privire la transportul public metropolitan sucevean.

Acesta a anunțat că cele 50 de autobuze electrice care vor deservi Zona Urbană Funcțională, din care fac parte municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adâncata, Bosanci, Ipotești, Moara, Mitocul Dragomirnei, Pătrăuți și Scheia, au fost livrate de producător. Momentan, acestea se află în Ilfov, unde sunt echipate cu sisteme de numărare și informare călători, camere video, sisteme de localizare a vehiculelor și vor ajunge la Suceava până la finalul lunii iulie, unde vor fi înmatriculate și gestionate temporar de TPL.

Primarul Ion Lungu a precizat că implementarea sistemului de transport metropolitan începând cu data de 1 septembrie va fi posibilă doar cu un efort susținut al municipalității și al celor 8 localități partenere, pentru identificarea de soluții provizorii până la realizarea în totalitate a proiectului.

În prezent se lucrează la construcția autobazei pentru cele 18 autobuze electrice mari, de 12 metri, și 30 mici, de 6 metri. Până la finalizarea acesteia, municipalitatea ar putea asigura încărcarea vehiculelor la stațiile TPL din Burdujeni, de pe strada Căpitan Grigore Andrei, care au capacitatea de încărcare necesară.

De asemenea, primarul Sucevei a declarat că va propune administrațiilor locale partenere să acorde facilități pentru anumite categorii de călători pentru transportul metropolitan.

Articole Similare

Back to top button