Articole GeneralePoliticStiriStiri Nationale

Ana Birchall și-a anunțat candidatura independentă la alegerile prezidențiale

Ana Birchall, fost Ministru al Justiției, și-a anunțat candidatura independentă la alegerile prezidențiale care vor avea loc în acest an.

Aceasta îți manifestă dorința de a transforma Administrația Prezidențială într-un spațiul al dialogului, deoarece „România pentru români” se poate construi doar după dărâmarea „zidurilor dintre președinte și cetățean”.

„Candidez pentru că iubesc această țară. Fără compromisuri. Am simțit mereu că este datoria mea să răspund nevoilor și speranțelor românilor. România nu își poate descătușa potențialul, nu poate crește, atâta timp cât totul se clădește pe nisipurile mișcătoare ale corupției organizate și ale imposturii. Sunt milioane de voci de români care cer o țară în care să creadă. Sunt aici să le fac vocile să răsune clar și răspicat. Să le redau încrederea”, declară candidata independentă Ana Birchall.

Ana Birchall a absolvit ca șefă de an Facultatea de Drept a Universității din București. În 1999, a fost admisă la pentru studii de masterat la mai multe universități de prestigiu din lume – Harvard, Oxford, Yale, Cambridge. A ales Yale Law School, iar pe perioada anilor de studii a beneficiat de bursă. În 2002, a devenit doctor în drept la Yale Law School, absolvind Student Marshal.

După terminarea doctoratului, a fost avocat colaborator în cadrul uneia dintre cele mai apreciate firme de avocatură din New York City. La revenirea în țară, a devenit consilier în Ministerul Afacerilor Externe și a făcut parte din echipa care a dus România în NATO și UE. La terminarea mandatului de la Ministerul de Externe, s-a înscris în PSD, declarând că orientarea sa politică este de centru. Ulterior, a ocupat, pe rând, funcțiile de Înalt Reprezentant al Prim-ministrului pentru Afaceri Europene și Parteneriatul cu SUA, Ministru Delegat al Afacerilor Europene, Ministru Interimar al Justiției, Vice Premier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ministrul Justiției.

În 2019, a fost dată afară atât din Guvernul României, cât și din PSD, ambele conduse de Viorica Dăncilă, pentru că activitatea profesională ca ministru al justiției a intrat în conflict cu interesele de partid.

„Revin ca independent în viața politică pentru că țara se află într-un moment de răscruce, de cotitură. Justiția se află astăzi într-o situație mai rea decât a fost chiar și în 2017-2019, perioada în care cei certați cu legea asaltau zilnic cadrul legislativ pentru modificări în favoarea lor. Nu vreau ca România să continue să fie sugrumată de aceleași grupuri de interese transpartidice care se află într-un fel sau altul la putere de mai mult de 34 de ani, aceeași nomenclatură cu alte fețe”, a declarat Ana Birchall.

Articole Similare

Back to top button