Articole GeneraleComunicate de presaEducatieEvenimenteStiriStiri Locale

„Magia plantelor”, un nou atelier pentru copii, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava

Muzeul Național al Bucovinei continuă seria proiectelor de educație muzeală dedicate copiilor.

Astfel, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava, în perioada vacanței de vară, va avea loc atelierul Magia plantelor, în cadrul căruia participanții vor învăța lucruri noi despre plante, alături de specialiști. Printre subiectele abordate se numără colectarea, presarea și adunarea în ierbar a plantelor și, mai ales, realizarea de semne de carte, brelocuri, felicitări, tablouri și alte obiecte, folosind plante presate.

„Vom recunoaște arborii din parcul central, vom desena și vom lua amprenta frunzelor și în final îi vom măsura să aflăm vârsta copacilor. Toate aceste lucruri vor fi învățate într-un mod atractiv pentru copiii care vor forma echipe ce se vor întrece în probe de cunoștințe despre muzeu și jocuri sportive”, declară organizatorii.

Proiectul se va desfășura în două serii, în perioadele 1 – 5 iulie și 29 iulie – 2 august 2024. La acestea se pot înscrie maxim 20 de copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani.

Atelierul se va desfășura în fiecare zi între orele 9 și 12, taxa de participare este de 35 lei pentru fiecare copil, iar fișa de înscriere și acordul parental se completează în prima zi de atelier.

Înscrierile se pot face la telefonul 0230213775 sau la standul muzeului.

Articole Similare

Back to top button