Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Pompierii au intervenit cu 8 autospeciale pentru stingerea unui incendiu la o gospodărie din Solca

Militarii Gărzii de Intervenție Solca și ai Detașamentului de pompieri Rădăuți, împreună cu Serviciile voluntare pentru situații de urgență Cajvana, Botoșana, Cacica și Arbore, au intervenit în noaptea de 10 spre 11 iunie 2024, după miezul nopții, cu opt autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din orașul Solca.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la anexele gospodărești și la acoperișul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie și la vecinătăți.

Pe timpul intervenției, a fost solicitat în sprijin un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Acesta a acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 63 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

„Au ars adăpostul de animale, acoperișul casei de locuit și al altor anexe, toate construcții corp comun, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață totală de aproximativ 350 de metri pătrați. Au ars și s-au degradat bunuri din clădirile afectate, precum și elemente de construcție și de tâmplărie: pod, podea, pereți, uși, ferestre. În incendiu au pierit patru porci”, a declarat maiorul Alin Găleată, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

Flăcările puternice au afectat și proprietatea învecinată, unde au ars și s-au degradat elemente de construcție și de tâmplărie de la două anexe (două uși și 10 metri pătrați din acoperișul unei magazii de lemne), precum și alte bunuri din curtea proprietății.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Incendiul a fost anunțat prin apel la 112 la ora 0:50 și a fost lichidat la ora 6:20, iar pompierii au salvat parțial gospodăria afectată, dar și două proprietăți învecinate, cu bunurile aferente.

Pompierii cer populației, încă o dată, să respecte recomandările lor, pentru pentru a se proteja și pentru a avea o locuință sigură pentru întreaga familie. Astfel, la exploatarea instalațiilor electrice se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecțiuni sau improvizații, precum și doar siguranțe omologate în tablourile electrice. Se va evita suprasolicitarea instalațiilor electrice și se va verifica periodic instalația electrică, numai cu personal autorizat.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button