Comunicate de presaPolitic

Gheorghe Șoldan, la Vicovu de Jos: „Nu putem vorbi de un județ dezvoltat fără a dezvolta fiecare localitate în parte”

Parlamentarul social-democrat Gheorghe Șoldan, candidat pentru președinția Consiliului Județean Suceava, a participat astăzi, 3 iunie 2024, la o întâlnire cu locuitorii comunei Vicovu de Jos și cu primarul Vasile Țugui.

Șoldan a remarcat că, în contextul economic actual, Vicovu de Jos se află într-o situație excelentă, fără datorii și cu un excedent bugetar de 3 milioane de lei, reflectând o gestionare financiară exemplară a bugetului localității.

În cadrul întâlnirii, Gheorghe Șoldan și Vasile Țugui au discutat cu vicovenii despre viitorul comunei, dar și despre realizările de până acum. Locuitorii se bucură de un centru civic modern, un parc și loc de joacă frecventate de copii și părinți, un teren de sport cu gazon artificial, trotuare de-a lungul drumurilor naționale și un centru medical bine echipat.

Deputatul PSD a amintit că printre numeroasele proiecte de succes din Vicovu de Jos se numără Centrul Cultural „Sofia Vicoveanca”, un edificiu modern de peste 1000 de metri pătrați, cu 550 de locuri, sală de conferințe și bibliotecă. În doar 14 luni, acest proiect a fost construit și predat la cheie.

Administrația locală din Vicovu de Jos se poate lăuda cu un pod construit în doar cinci luni și cu investiții semnificative în școli, asigurând cele mai bune condiții de învățământ pentru copii. Proiectele „Autocarul Premianților”, care recompensează elevii cu rezultate bune, și „Nunta de Aur”, care celebrează cuplurile cu 50 de ani de căsătorie, reflectă grija administrației locale pentru toate generațiile.

Gheorghe Șoldan a afirmat că planurile de viitor ale comunei Vicovu de Jos sunt ambițioase: modernizarea a 9,5 km de drumuri naționale, continuarea investițiilor în școli, un club al copiilor cu lecții de dans, pictură și muzică, extinderea rețelei de alimentare cu gaze naturale, un parc natural, noi zone de agrement și extinderea intravilanului pentru a atrage tinerii să se întoarcă acasă. De asemenea, administrația locală are în vedere construirea unei noi grădinițe în zona Remezău.

Tânărul deputat a subliniat că dezvoltarea continuă a comunei Vicovu de Jos este parte integrantă a obiectivului său ca viitor președinte al Consiliului Județean Suceava. „Nu putem vorbi de un județ dezvoltat fără a dezvolta fiecare localitate în parte: de la infrastructură, utilități complete, educație, sănătate, servicii sociale etc.”, a declarat Șoldan. El le-a spus celor prezenți în sală că dorește să fie un președinte implicat, care să sprijine administrațiile locale în realizarea strategiilor de dezvoltare și în identificarea surselor de finanțare necesare.

Articol realizat și publicat de SC NEW WAVES PRODUCTION SRL, pe www.radioas.ro, la comanda Partidului Social Democrat-PSD Organizația Suceava, cod mandatar financiar coordonator: 21240002

Articole Similare

Back to top button