AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Municipiul Suceava va deveni membru al rețelei europene EUROCITIES

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a fost prezent miercuri, 29 mai 2024, la Cluj Napoca, la reuniunea membrilor Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România. La ședința de lucru au participat ministrul finanțelor publice, dar și secretari de stat ai ministerului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației și ministerului investițiilor și proiectelor europene.

Programul evenimentului a inclus și o sesiune dedicată programului european EUROCITIES 2024, în cadrul căreia au fost prezentate schemele de finanțare disponibile și proiectele UE, beneficiile și serviciile oferite orașelor membre. „În urma discuției avute cu Secretarul General EUROCITIES, domnul Andrè Sobczak, am hotărât să facem demersurile necesare ca municipiul Suceava să devină membru EUROCITIES”, a transmis primarul Ion Lungu.

Acesta declară că scopul Organizației este acela de a crea procese colaborative între orașele membre, oferind platforma necesară pentru ca reprezentanții locali să facă schimb de experiență și bune practici, privind promovarea proiectelor cu finanțare europeană.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button