Articole GeneraleComunicate de presaPoliticStiriStiri Locale

Gheorghe Șoldan propune modernizarea Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, „pe modelul Aeroportului Iași”

Deputatul social-democrat Gheorghe Șoldan, candidat la Președinția Consiliului Județean Suceava, declară că modernizarea Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” este esențială pentru dezvoltarea județului și va fi una dintre prioritățile sale, dacă va fi ales la conducerea CJ.

Construirea unui terminal nou, reconfigurarea celor existente și atragerea de companii care să opereze mai multe curse aeriene sunt soluțiile propuse de echipa PSD, acestea urmând să contribuie la dezvoltarea comunității, inclusiv a activității turistice din județ.

„În timp ce la Aeroportul Suceava plecăm dintr-un container și ne așteptăm musafirii în stradă, la Aeroportul Iași s-a inaugurat Terminalul nr. 4, o investiție de 100 de milioane de euro, din care 85% au fost fonduri europene, realizată în aproximativ un an și jumătate”, declară Gheorghe Șoldan, subliniind că terminalul T4 este de zece ori mai mare decât T3, echivalând cu un aeroport nou. Parlamentarul sucevean spune că realizarea de la Iași, cu o suprafață de 31.500 mp, 3 niveluri, 20 de birouri check-in, 12 birouri de self check-in, 14 porți de îmbarcare, două porți de îmbarcare VIP, miniterminal VIP și salon business este un exemplu de succes, care demonstrează că un astfel de proiect ar fi posibil și la Suceava.

Candidatul PSD la președinția Consiliului Județean transmite că modernizarea Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava ar trebui să se axeze și pe îmbunătățirea serviciilor oferite de aeroport, inclusiv a facilităților pentru pasageri și a eficienței operaționale, astfel încât obiectivul să reprezinte puntea aeriană de legătură a sucevenilor cu Europa.

„Pasagerii trebuie să beneficieze de condiții europene, de la check-in și securitate până la confort și acces la diverse servicii. Altfel, nu îți mai vin. Și în condițiile în care drumul va dura mai puțin până la Iași și vor avea mai multe opțiuni de zbor, nu e greu de ghicit ce aeroport vor alege. Între timp dezvoltarea rapidă a aeroportului din Iași continuă. Construiesc cel de-al doilea parc fotovoltaic, pe o suprafață de 5 hectare, lângă primul parc întins pe 1 hectar, care asigură în prezent 20% din necesarul energetic al aerogării. De asemenea, au în plan și transformarea Terminalului 2 în terminal Cargo. Iar noi, la Suceava, dacă nu acționăm și venim cu un plan concret, riscăm să rămânem cu un aeroport ce va arăta ca o gară părăsită.”, a adăugat social-democratul Șoldan.

Acesta a precizat și că investițiile în infrastructura aeroportuară trebuie să fie însoțite și de dezvoltarea unei rețele de drumuri modernizate, astfel încât turismul în județul Suceava să fie deservit de o strategie solidă, iar veniturile obținute în acest sector să contribuie la creșterea salariilor, crearea de locuri de muncă bine plătite, noi investiții și îmbunătățirea serviciilor publice.

Articol realizat și publicat de SC NEW WAVES PRODUCTION SRL, pe www.radioas.ro, la comanda Partidului Social Democrat-PSD Organizația Suceava, cod mandatar financiar coordonator: 21240002

Articole Similare

Back to top button