Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

A VII-a ediție a Festivalului – concurs județean „SOYONS FRANCOPHONES!”, anunțată de ISJ Suceava

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Suceava anunță desfășurarea celei de-a VII-a ediții Festivalului – concurs județean „SOYONS FRANCOPHONES!. Evenimentul, inițiat și organizat de ISJ Suceava și Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, cu sprijinul Alianței Franceze din Suceava, al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” și al Asociației Române a Profesorilor Francofoni din România – filiala Suceava, va avea loc sâmbătă, 13 aprilie 2024, începând cu ora 9:00, la Centrul Cultural Gura Humorului.

„Festivalul – concurs județean SOYONS FRANCOPHONES! constă în organizarea unui spectacol de amploare ce se va desfășura sub forma unei parade a bucuriei, a muzicii, a dansului și a teatrului în limba franceză și se adresează tuturor elevilor din învățământul gimnazial și liceal, precum și profesorilor care au în comun pasiunea pentru limba franceză și pentru valorile Francofoniei”, declară prof. dr. Constantin Tiron, Inspector școlar pentru limbi moderne – limba franceză.

Până acum, pentru cea de-a VII-a ediție, și-au exprimat intenția de a participa la festival 44 de școli gimnaziale și licee din județul Suceava.

Conform organizatorilor, manifestarea urmărește atingerea următoarelor obiective:

  • promovarea și dezvoltarea, la elevi, a interesului pentru studierea elementelor de limbă, cultură și civilizație franceză și francofonă;
  • derularea unor acțiuni ce au drept scop îmbunătățirea și eficientizarea activităților de petrecere a timpului liber pentru elevii pasionați de limba lui Flaubert;
  • crearea unei oferte culturale și educaționale pentru elevi prin facilitarea accesului acestora la diverse manifestări cultural-artistice în limba franceză;
  • conștientizarea, în rândul elevilor, a importanței studierii limbii franceze ca alternativă a dezvoltării personale și profesionale.

Activitatea se desfășoară în baza Regulamentului specific privind organizarea și desfășurarea festivalului – concurs județean SOYONS FRANCOPHONES! – ediția a VII-a, 2024, postat pe site-ul de informare al profesorilor de limbi moderne – limba franceză din județul Suceava https://lang-platform.eu/suceava/.

Articole Similare

Back to top button