Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri LocaleStiri Nationale

Atenționare cod galben de intensificări ale vântului, în județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări cod galben de intensificări ale vântului, valabile în zilele de 28 și 29 martie.

În cele două zile, temporar, se vor manifesta intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze generale de 45-55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60-70 km/h.

Primul mesaj este valabil între 28 martie, ora 10:00, și 29 martie, ora 21:00. Vântul va avea intensificări în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul Munteniei, Crișana, local în Transilvania și Maramureș, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, unde vor fi viteze în general de 55-65 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.

Cel de-al doilea mesaj emis de ANM vizează intensificări ale vântului, în perioada 28 martie, ora 20:00 – 29 martie, ora 10:00. În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 55-65 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 metri, vântul va avea intensificări cu rafale de 90-110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

În jumătatea de nord a țării, pe parcursul zilei de joi, 28 martie, și în noaptea de joi spre vineri, instabilitatea va fi temporar accentuată și vor fi averse, pe arii restrânse însoțite și de descărcări electrice, iar preponderent în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 15-20 litri/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Articole Similare

Back to top button