Fundația Te Aud România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava vor derula împreună, între lunile martie și iunie ale anului 2024, proiectul „Educație digitală pentru viitor”, realizat prin programul „Dăm Click pe România”, organizat de Asociația Ateliere Fără Frontiere și implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom.
Demersul propune achiziționarea și distribuirea de calculatoare către 20 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din sistemul de protecție socială al județului Suceava, astfel încât aceștia să beneficieze de instrumentele de care au nevoie pentru a răspunde oportunităților de dezvoltare personală și profesională.
Te Aud România este pentru a doua oară laureată a acestui program. „De 10 ani avem grijă ca Te Aud România să răspundă nevoilor copiilor și tinerilor din regiunea noastră, oferind tot suportul necesar dezvoltării armonioase a acestora. Ne bucurăm că putem continua parteneriatul cu Asociația Ateliere fără Frontiere și putem ajuta împreună astfel încât copiii și tinerii din sistemul de protecție socială să răspundă cerințelor anului 2024”, a declarat Oana Vasiliu, coordonatoarea de programe a Fundației Te Aud România.
Derularea proiectului va facilita promovarea incluziunii sociale și a egalității de șanse în rândul copiilor și tinerilor din sistemul de protecție socială, în contextul în care se vorbește din ce în ce mai mult de necesitatea educației digitale în rândul tinerilor.
„Trăim într-o lume din ce în ce mai dezvoltată din punct de vedere tehnologic. Deprinderile dobândite de acești copii, deprinderi de bază în lucrul cu calculatorul îi vor deservi pe acești tineri pe întreg parcursul vieții lor iar parteneriatul de lungă durată cu Fundația Te Aud România a demonstrat că putem construi împreună pentru un viitor mai bun al beneficiarilor noștri”, a adăugat Nadia Crețuleac, Director Executiv DGASPC Suceava.
În prezent, în județul Suceava, 1105 copii și tineri sunt incluși sistemul de protecție, dintre care 333 sunt în plasament la rude sau familii fără grad de rudenie. Cei mai mulți copii și tineri din sistemul de protecție se află în rețeaua de asistență maternală, în localități din zona rurală și urban mic.
Despre Fundația Te Aud România
Fundația Te Aud România a fost înființată în decembrie 2014, cu scopul de a dezvolta și implementa programe de educație non-formală și dezvoltare socială prin sport pentru copiii și tinerii din mediile dezavantajate ale României.
Mai multe detalii: www.teaudromania.com