În contextul vehiculării mai mult variante privind intențiile de vot ale sucevenilor la alegerile din acest an, prezentate în diverse sondaje de opinie, PSD Suceava a transmis marți, 5 martie 2024, rezultatele unei cercetări realizate de CURS.
„Deoarece în ultima vreme au tot apărut discuiții în spațiul public din județul Suceava, legate de maximizarea unor rezultate prin extinderea comasării și la alegerile locale, deoarece au fost montate teme false, legat de pericolul iminent al radicalizării județului și creșterea extremismului, ne vedem nevoiți să calmăm aceste zvonuri prin punerea la dispoziție publicului sucevean a rezultatelor unui sondaj real realizat profesionist de o firmă cu renume național, e vorba de cei de la CURS”, se arată în comunicatul PSD care însoțește sondajul.
De asemenea, social-democrații suceveni au transmis că, în campaniile electorale din anul 2024, este important să fie avute în vedere „temele reale ale județului, dezvoltarea infrastructurii, creșterea calității vieții pentru toți cetățenii, indiferent dacă sunt din mediu urban sau rural”.
„Iar cei care au avut responsabilitatea gestionării județului in ultimii opt ani să se prezinte în fața electoratului și cu un bilanț real al guvernării și să nu mai inventeze balauri falși”, este mesajul care încheie comunicatul transmis de Departamentul de comunicare al PSD Suceava.
Din sondajul realizat în perioada 21 noiembrie – 12 decembrie 2023, pe un eșantion de 1067 de respondenți cu drept de vot, PSD a comunicat rezultatele înregistrate la două întrebări. Una dintre acestea se referă la opțiunile de vot pentru președinția Consiliului Județean Suceava. Au fost luați în calcul actualul președinte al CJ, Gheorghe Flutur (PNL), Gheorghe Șoldan (PSD), Nicolae Miron (AUR) și Gianina Ursu (USR). 37% dintre respondenți l-ar alege pe Gheorghe Flutur pentru un nou mandat, 32% ar vota cu Gheorghe Șoldan, în timp de 23% ar vota cu reprezentantul AUR, Nicolae Miron.
La întrebarea legată de partidul politic care, în opinia celor chestionați, ar putea avea cea mai mare putere de a produce o schimbare pozitivă în România, 31% au nominalizat PSD, în timp ce al doilea cel mai mare procent a ales „Niciunul”. Urmează PNL, cu 19 procente, AUR, cu 17 procente, și URS, cu 4 procente. 2% dintre respondenți au spus că un alt partid ar putea produce schimbări, în timp ce 4% au ale să nu răspundă la întrebare.