AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaPoliticStiriStiri LocaleStiri Nationale

Deputatul Angelica Fădor anunță adoptarea unui proiect de lege care vizează măsuri de reducere a risipei alimentare

Camera Deputaților a adoptat marți, 20 februarie, o lege care are ca obiectiv diminuarea risipei alimentare.

Deputatul liberal de Suceava Angelica Fădor, co-inițiator al proiectului, precizează că inițiativa modifică și completează Legea nr. 217/2016 și vizează organizarea la nivel național a activității tuturor operatorilor economici din sectorul agro-alimentar. Sunt prevăzute, de asemenea, măsuri privind reintroducerea alimentelor în circuitul economic, distribuirea alimentelor către persoanele defavorizate și conectarea producătorilor locali cu distribuitorii și comercianții din România.

Proiectul introduce și o serie de obligații care revin autorităților și instituțiilor administrației publice. „Risipa de alimente a devenit o provocare la nivel național. România risipește anual 2,5 milioane de tone de alimente. Asta înseamnă că fiecare român aruncă la gunoi, în medie, 70 de kilograme de mâncare în fiecare an. Aproximativ o treime din totalitatea alimentelor produse în România se pierd sau se risipesc la un moment dat pe parcursul lanțului de aprovizionare cu alimente”, a declarat Angelica Fădor, deputat PNL.

In cazul nerespectării prevederilor se vor plica amenzi, de la 10.000 lei la 20.000 lei.

Articole Similare

Back to top button