AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Primarul Ion Lungu a prezentat proiectul „Noua platformă industrială a Sucevei” în cadrul Romanian Investment Zoom Forum

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat, la București, la Romanian Investment Zoom Forum, eveniment organizat de AVANGARDE Group.

La activitățile forumului au fost prezenți reprezentanți diplomatici din 20 de țări (Belgia, Elveția, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Turkmenistan, Ungaria, Olanda, Malaezia, Pakistan, Georgia, India, Austria, Bosnia-Herțegovina, Republica Cehă, Indonezia, Nigeria, Egipt, Grecia și Moldova), dar și ai autorităților locale și mediului de afaceri din România.

Primarul Ion Lungu a luat cuvântul, prezentând orașul din perspectiva investițiilor și punând accent pe proiectul „Noua Platformă Industrială a Sucevei”. Acesta propune realizarea, prin asocierea a 10 unități industriale din diverse domenii de activitate, a unui parteneriat public-privat solid și eficient.

„Voi propune Consiliului Local sa cadastrăm 10 suprafețe de teren de câte 10 hectare, cu care municipalitatea să intre în asociere cu potențiali investitori, care trebuie să facă investiții de minim 50 milioane de euro și să creeze minim 100 de locuri de muncă. Câștigurile municipalității vor fi legate de crearea de locuri de muncă și încasarea de impozit pe salarii, taxe și impozite locale pe proprietate.
De asemenea prin crearea acestor locuri de muncă, dăm o șansă să se întoarcă acasă tineri care sunt plecați azi la muncă în străinătate”
, a declarat primarul municipiului Suceava. Acesta a precizat, de asemenea, că avantajul investitorilor constă în faptul că vor beneficia de terenuri cu toate utilitățile necesare – energie electrică, gaz metan, cale ferată, căi de acces – pentru desfășurarea activității propuse.

Ion Lungu i-a invitat la Suceava pe diplomații prezenți, pentru discuții, în perioada următoare.

Articole Similare

Back to top button