Compania românească producătoare de soluții de securitate informatică Bitdefender a anunțat că va oferi acces gratuit la soluții de securitate pentru instituțiile sanitare din România, ca parte a unui demers de a le întări reziliența în fața atacurilor informatice.
Astfel, indiferent de mărimea sau complexitatea infrastructurii IT din unitatea sanitară, Bitdefender oferă gratuit, timp de un an, un serviciu de administrare a securității IT, pentru ca unitățile să poată beneficia de protecție permanentă, chiar dacă nu au personal de specialitate numeros. Serviciul oferă acces permanent la o echipă de experți în securitate cibernetică și se bazează pe tehnologiile din spatele Bitdefender GravityZone Enterprise, recunoscute ca fiind unele de top la nivelul industriei.
Instituțiile sanitare publice de toate dimensiunile, de la cabinete medicale, la spitale județene de mari dimensiuni, pot solicita acces gratuit timp de 12 luni la soluția Bitdefender MDR Foundations prin https://www.bitdefender.ro/business/campaign/healthcare.html.
„Atacurile ransomware la adresa sistemului sanitar din România ne arată încă o dată că hackerii acționează lipsit de orice etică, lovind cele mai vulnerabile ținte, fără să țină cont de potențialele pierderi de vieți omenești pe care le pot cauza asemenea acțiuni. Bitdefender vine în sprijinul acestor instituții, oferind acces gratuit la serviciile sale, astfel încât activitatea spitalelor să se desfășoare neîntrerupt și fără a pune vreun moment în pericol sănătatea pacienților”, declară Florin Talpeș, cofondator și CEO al Bitdefender.
Atacurile informatice ransomware îndreptate asupra spitalelor sunt pot paraliza activitatea dacă, de exemplu, datele medicale ale pacienților sunt blocate, ceea ce limitează inclusiv accesul la intervenții medicale și mărește timpii de așteptare la urgență. De-a lungul timpului, în întreaga lume, atacatorii au infectat în repetate rânduri infrastructuri medicale cu ransomware și au solicitat apoi recompensă pentru a reda accesul la date.
„Ne bucură reacția rapidă și sprijinul oferit de Bitdefender pentru întărirea securității și rezilienței cibernetice a sectorului sănătății din România. La acest moment, utilizarea unor soluții avansate de securitate cibernetică în acest sector va sprijini eforturile comune de contracarare a atacurilor cibernetice”, transmite Dan Cîmpean, Directorul DNSC.
În 2020, la debutul pandemiei de coronavirus, Bitdefender a oferit gratuit soluții de securitate unităților sanitare din întreaga lume pentru a le proteja de atacuri informatice. Zeci de mii de dispozitive din sistemul medical din sute de spitale au fost protejate la nivel global de soluțiile Bitdefender ca urmare a acelei campanii.