Articole GeneraleComunicate de presaSanatateStiriStiri Locale

30 de vieți au fost salvate în cadrul Laboratorului de Stimulatoare Cardiace de la Spitalului Clinic Județean Suceava, de la deschiderea acestuia

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava, dr. Alexandru Calancea, anunță că investiția în Laboratorul de Stimulatoare Cardiace din cadrul unității medicale își dovedește eficiența.

Astfel, de la începerea activității laboratorului, în octombrie 2023, până în prezent, 30 de vieți omenești au fost salvate, prin implantarea a 34 de stimulatoare cardiace. De asemenea, din luna ianuarie a acestui an, s-a inițiat și activitatea de control al stimulatoarelor cardiace în regim ambulator.

Aceste proceduri au fost realizate de echipa medicală atât în regim de urgență, cât și la pacienți internați pe bază de programare. În cadrul laboratorului de la Suceava activează doi medici, dr. Mitric Ciprian și dr. Boarescu Paul Mihai, alături de asistenta medicală Blănariu Lăcrămioara.

„În prezent, costurile acestor proceduri sunt asigurate în întregime din fondurile proprii ale spitalului, făcându-se toate eforturile pentru includerea în Programul Național de Sănătate pentru implantul stimulatoarelor cardiace”, declară dr. Alexandru Calancea. Acesta a precizat și că planul de dezvoltare a Compartimentului de Cardiologie Intervențională include și înființarea unui Laborator de Ablații Cardiace, un tratament modern pentru tulburările de ritm cardiac.

„Prin investițiile majore ale Consiliului Județean, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava ține pasul cu dezvoltarea rapidă a medicinei moderne, răspunde prompt tuturor cerințelor pacienților, oferindu-le un act medical de înaltă calitate”, a adăugat managerul unității medicale.

Articole Similare

Back to top button