Articole GeneraleSPORTStiriStiri Nationale

A început procesul de audiere a Simonei Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, Elveția, a început miercuri, 7 februarie 2024, audierile pentru apelul depus de Simona Halep în cazul de dopaj, în urma căruia sportiva a fost suspendată 4 ani, de Agenția Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Audierile au loc în perioada 7-9 februarie. Digi24 notează că, înaintea audierilor, Halep a ales să fie judecată de un arbitru american, Jeffrey G. Benz, deși exista și opțiunea unui român. De cealaltă parte, ITIA, autoritatea care a anunțat, în 2022, suspendarea jucătoarei de tenis, l-a ales pe Ulrich Haas, din Germania, considerat „eminența cenușie” de la TAS.

Sportiva solicită anularea pedepsei, care, dacă ar fi menținută, s-ar încheia în octombrie 2026. În apărarea sa, fostul lider WTA și câștigătoarea a două titluri de Grand Slam invocă o contaminare accidentală, afirmând că suplimentul cu colagen recomandat de echipa sa era contaminat cu roxadustat.

„Sunt victima unei nedreptăți. Aștept deja de mai mult de un an. Nu am dormit bine majoritatea timpului. Sunt o persoană emotivă și înainte de fiecare meci eram stresată și simțeam asta în stomac. În acest an, fiecare zi a fost așa. Visul meu este să revin, indiferent de vârstă, pentru că vreau să fiu pe teren și să decid eu cum îmi închei cariera în tenis. Cred că merit asta, după munca depusă toată viața și sacrificiile făcute pentru tenis. Ar fi un dezastru să stau patru ani departe de tenis. Nici măcar nu vreau să mă gândesc la asta. Sunt pregătită de luptă. Nu renunț ușor”, a declarat Simona Halep la finalul anului trecut, într-un interviu pentru Paris Match.

În cele 3 zile de audieri, Simona Halep nu poate face declarații publice.

În urma audierii, completul TAS va delibera și va anunța Hotărârea arbitrală care va conține o decizie și motivele ei.

Articole Similare

Back to top button