Articole GeneraleASpriație la lecturăCulturaEvenimenteExterneStiriStiri Nationale

Romanul „Ne vedem în august”, semnat de Gabriel Garcia Marquez, va fi lansat la nivel internațional pe 6 martie, ziua de naștere a scriitorului

Romanul „Ne vedem în august”, scris de Gabriel Garcia Marquez, va fi lansat la nivel internațional pe 6 martie 2024, acesta constituind unul dintre cele mai importante evenimente editoriale ale anului, pe plan mondial. În România, volumul este editat de RAO, inclus în colecția Maestro și este disponibil pentru precomandă.

În 2024 se împlinesc 10 ani de la moartea scriitorului columbian, născut pe 6 martie 1927. Manuscrisul a fost păstrat de familie până acum, când vede, pentru prima dată, lumina tiparului.

Romanul „Ne vedem în august” prezintă povestea unei femei de vârstă mijlocie care are o nouă aventură amoroasă în luna august a fiecărui an, când călătorește pe insula unde este îngropată mama ei. Copiii autorului au declarat că în carte Gabriel Garcia Marquez a inclus „aspectele cele mai remarcabile” ale operei sale – „imaginația sa, poezia limbii, narațiunea captivantă, înțelegerea ființelor umane și afecțiunea sa pentru experiențele și nenorocirile lor, în special în dragoste, poate tema principală a întregii sale opere”.

Márquez este cel mai cunoscut scriitor sud-american al secolului XX, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură. Potrivit Institutului Cervantes, este și cel mai tradus scriitor de limbă spaniolă de la începutul secolului XXI.

Articole Similare

Back to top button