Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Un bărbat bănuit de furt și tentativă de furt de autoturisme a fost reținut de polițiștii din Marginea

Duminică, 4 februarie 2024, la ora 9:24, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată de un bărbat din comuna Marginea cu privire la faptul că un autoturism a fost sustras de către persoane necunoscute.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că, pe data de 2 februarie, un bărbat din comuna Sucevița, județul Suceava, și-a adus autoturismul la reparat la un service auto din comuna Marginea. Autoturismul a rămas în curte, iar cheia a fost pusă într-un sertar din interiorul atelierului auto.

În noaptea de 3 spre 4 februarie, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în clădirea atelierului auto, au sustras cheia autoturismului și pe acesta. Valoarea mașinii a fost estimată de către persoana vătămată la suma de 2.500 de euro.

În urma investigațiilor efectuate și a informațiilor obținute de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Marginea, obiectul furtului a fost identificat la o distanță de aproximativ 500 de metri de locul din care a fost sustras, fiind abandonat.

A fost identificat, de asemenea, un tânăr de 23 de ani care locuiește în vecinătatea locului producerii evenimentului, care a recunoscut fapta, precizând că, pe 3 februarie, în jurul orei 22:30 a sustras autoturismul pe care, în scurt timp, l-a abandonat pe o stradă din comuna Marginea, din cauza unor defecțiuni mecanice. Acesta a declarat că a încercat să sustragă și un alt autoturism, însă nu a reușit, și acesta prezentând defecțiuni mecanice.

Din verificări a reieșit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere și că se află sub efectul măsurii preventive a controlului judiciar, în urma ordonanței procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

S-a dispus continuarea urmăririi penale față de bărbatul de 23 de ani pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În baza ordonanței de reținere emisă de organul de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea, s-a dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore.

Articole Similare

Back to top button