Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

Artista Lise Martin este invitata lunii ianuarie a proiectului „Cântărețul lunii”, organizat de Alianța Franceză din Suceava

Miercuri, 7 februarie 2024, de la ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava organizează o nouă întâlnire online dedicată promovării cântecului francez și francofon, în cadrul activității „Le chanteur du mois/Cântărețul lunii”.

Invitata lunii februarie este Lise Martin, o artistă cu o carieră muzicală remarcabilă și un stil personal inconfundabil. Compozițiile și versurile sale se nasc din întâlnirea dintre chanson à texte și muzica folk, rezultând un stil muzical original și familiar în același timp, în care se pot recunoaște influențele unor artiști precum Barbara, Joan Baez sau Leonard Cohen.

Laureată a Finalei Naționale a concursului Chanson Francophone 2011, Lise Martin a fost selectată la Grand Zebrock 2012 și a primit Premiul special al Juriului la concursul Tremplin Chanson Reims-Oreille 2013. De asemenea, organizatorii activității de miercuri precizează că artista a obținut Premiul I la categoria Autor-Compozitor-Interpret din cadrul concursului Love Music 2013, iar la cea de-a 19-a ediție a Tremplin Vive la reprise a câștigat Marele Premiu, Premiul Publicului, precum și premiile Ecoutez-voir (Belgia) și Chanson de Parole (Barjac).

După un prim album în 2010, intitulat Gare des Silences, Lise Martin a lansat un dublu album, Déments Songes, în 2014, care a fost semifinalist la premiul Georges Moustaki 2015. „Al treilea album al său, lansat în mai 2019, intitulat „Persona”, explorează diferite aspecte ale vieții, întrebându-se despre rolul pe care fiecare îl joacă pentru a-și găsi locul în lume”, adaugă reprezentanții Alianței Franceze din Suceava.

Pentru a participa la întâlnirea online cu Lise Martin și muzica sa, cei interesați sunt încurajați să acceseze link-ul https://meet.google.com/vym-vwqv-xjm, disponibil și pe pagina de Facebook, precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava.

Articole Similare

Back to top button