Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Nationale

Debutează a treia ediție a programului de finanțări nerambursabile Comunitățile Pădurii de Mâine, cu granturi între 3.000 și 30.000 de euro

Fundația Pădurea de Mâine anunță deschiderea, pe 1 februarie 2024, a unei noi runde de finanțări nerambursabile, în cadrul programului „Comunitățile Pădurii de Mâine”. Pentru anul 2024, bugetul alocat este de 150.000 de euro, iar granturile pot ajunge la 30.000 de euro pentru un proiect.

Programul urmărește să stimuleze dezvoltarea durabilă a comunităților care depind de pădure din România, iar proiectele pot fi depuse până pe 31 martie.

„În viziunea noastră, cele mai sănătoase păduri sunt gestionate de comunități prospere, în pas cu noile tehnologii din domeniul silviculturii și protecției mediului. Aceste granturi sunt un stimulent important pentru ca actorii comunitari – ONG-uri, instituții, întreprinderi sociale și așa mai departe – să realizeze că soluțiile cu impact real pot fi găsite în fiecare comunitate și pot fi puse rapid la treabă”, explică Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine.

În acest an, proiectele individuale pot primi finanțări între 3.000 și 30.000 de euro. Cofinanțarea proiectelor asigurată de beneficiari se punctează suplimentar, dar nu este obligatorie. Evaluarea va fi realizată conform strategiei programului și codului de conduită, între 1 aprilie și 31 mai 2024, urmând ca pe 15 iunie să fie anunțate rezultatele.

Mai multe informații, Ghidul Solicitantului și modelul cererii de finanțare sunt disponibile pe site-ul Fundației Pădurea de Mâine, la adresa www.padureademaine.ro/comunitati. Directorul executiv al Fundației și managerul de proiect vor oferi mai multe detalii și vor răspunde la întrebări într-un webinar ce va avea loc pe data de 1 martie 2024, de la ora 19:00, pe platforma Zoom.

Prin intermediul programului, în anii 2022 și 2023, au fost contractate 10 proiecte, cu o valoare totală a finanțărilor acordate de 2.359.820 de lei. Proiectele admise sunt în prezent în diferite faze de implementare în județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Harghita și Satu-Mare. Acestea includ domenii precum educație, economie socială, amenajări care pun în valoare pădurile comunitare și serviciile pe care acestea le oferă și, desigur, împăduriri și reîmpăduriri.

Articole Similare

Back to top button