Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiriStiri Locale

Proiectul internațional SA2CC (Sustainable Agriculture towards Climate Change) a fost lansat la USV

Săptămâna trecută, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost lansat proiectul Erasmus + SA2CC (Sustainable Agriculture towards Climate Change), al cărui obiectiv este redefinirea sustenabilității în agricultură din perspectiva schimbărilor climatice.

Proiectul SA2CC este coordonat de universitatea suceveană, printr-o echipă a Facultății de Silvicultură, condusă de prof. univ. dr. ing. Marian Drăgoi.

Parteneriatul reunește Universitatea Politehnică din Porto, Virtual Campus (un spin-off din Portugalia, specializat în aplicații educaționale), Universitatea din Torino (Departamentul de zootehnie), Universitatea din Atena, Creative Thinking (ONG din Grecia, specializat în managementul proiectelor), Universitățile Naryn și Issyk-kul și organizația Agrolead din Republica Kârghâză, Universitatea de Științele Vieții, Universitatea Eco și Organizația Soil Habitat, din Mongolia.

„Confruntarea societății cu noile realități climatice impune o adaptare a practicilor folosite în agricultură și silvicultură pentru a face față acestor provocări, iar proiectul SA2CC este un angajament colectiv de a promova reziliența, de a atenua impactul schimbărilor climatice și de a construi o bază durabilă pentru practicile agro-forestiere”, transmite echipa de proiect.

Bugetul proiectului este de 800.000 de euro, sumă ce va acoperi transferul de cunoștințe și tehnologie dinspre spațiul european spre est. „Partenerii europeni vor veni cu bogata experiență dobândită în ameliorarea culturilor agricole și a șeptelului, iar partenerii asiatici își vor contribui cu îndelungata cultură a păstrării rezilienței sistemelor socio-economice și culturale”, adaugă reprezentanții USV.

Facultatea de Silvicultură din cadrul USV va coordona acest proiect până în luna noiembrie a anului 2026, iar întâlnirea de lansare a SA2CC a fost o oportunitate prin care partenerii și-au putut alinia viziunile, stabili obiective comune, împărtăși perspective și dezvolta baza colaborării viitoare.

Articole Similare

Back to top button